Legerpredikant spreekt voor SGP-jongeren!

10 juni 2015

Oud-legerpredikant ds. Den Boer wist op zaterdagavond 30 mei in Eben-Haëzer te Ouddorp een grote groep jongeren te boeien met zijn verhaal. Op uitnodiging van de SGP-jongeren van Goedereede sprak hij over het thema: “Laat Defensie niet schieten”. De jongeren maakten kennis met zijn ervaringen uit zijn tijd als legerpredikant in Afghanistan en andere missies.

Op interactieve wijze werden de aanwezigen door het SGP-jongerenbestuur bezig gehouden. Stellingen die via hun mobiele telefoon moesten worden beantwoord en een introductiefilm waarbij SGP Kamerlid R. Bisschop de jongeren deze avond succes wenste, waren één van de ingrediënten.

Afghanistan
Met enorm veel foto’s presenteerde dominee den Boer zijn uitzending van destijds naar Afghanistan en benadrukte de spreker de noodzaak van een goed functionerend leger. ‘We moeten Defensie niet laten schieten’. Dat apparatuur nu met een draad gerepareerd moet worden is een schande! Ook Tweede Kamerlid Bisschop wees in het openingsfilmpje op de nut en noodzaak van onze krijgsmacht.

Drinkwater
Het Nederlandse leger heeft vele goede dingen in Afghanistan tot stand gebracht. Dat het lastig is om met een westerse cultuur te opereren in een dergelijk land, illustreerde de spreker met een voorbeeld. ‘Schoon drinkwater is schaars. Het Nederlandse leger had er een waterput geslagen zodat de mensen schoon water hadden. Toen ze later terugkwamen was de put verzandt. De reden daarvoor was dat verschillende mensen van verschillende dorpen niet uit 1 put water willen halen’.

Niet afwachten
Vanzelfsprekend kwamen ook de gevaren van IS aan bod. ‘De dreiging die er is, is vele malen groter dan wij denken. Ze zitten ook veel dichterbij dan wij denken’, aldus den Boer. Hij riep de politiek dan ook nadrukkelijk op om haar verantwoording te nemen in dit moeilijke punt. ‘Niet afwachten, maar optreden’, was zijn advies.

SGP-jongeren
De SGP-jongeren te Goedereede hebben onlangs een nieuwe start gemaakt met nieuwe bestuursleden en willen jongeren boeien met verschillende actuele onderwerpen. Daarnaast organiseren de SGP-jongeren diverse activiteiten. Zo wordt medewerking verleend aan het Schooldebat in Het Rondeel op D.V. 30 juni en staat er een excursie gepland naar de Tweede Kamer.

Jongeren die lid willen worden of meer informatie willen kunnen zich melden via de website: sgpjgoedereede.sgpgo.nl of Facebook: SGP-jongeren Goedereede.