Daan Markwat wethouder, Hendrik Herweijer raadslid!

14 juli 2015

Tijdens de vergadering van 9 juli benoemde de gemeenteraad Daan Markwat (42) als wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee. Markwat vervult daarmee de vacature die ontstond na het overlijden van Piet Koningswoud in april van dit jaar.

De nieuwe wethouder beheert de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting, bouwzaken, leefbaarheid, kleine kernenbeleid/dorpsraden en milieu. Hij is bovendien kernwethouder van Stellendam, Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat. Het bestuur van de gemeente Goeree-Overflakkee is verheugd dat het college van burgemeester en wethouders met de komst van Daan Markwat weer compleet is.

Daan Markwat is bijna tien jaar actief in de politiek. Hij is sinds de herindeling raadslid voor de SGP in de gemeente Goeree-Overflakkee. Vóór de herindeling was hij vanaf 2006 raadslid en later fractievoorzitter van de SGP in de voormalige gemeente Dirksland. Markwat studeerde bedrijfskunde in Wageningen en woont in Dirksland. Hij is directeur en mede-eigenaar van IC-Automatisering.

Opvolger
Markwat is tijdens dezelfde vergadering in de gemeenteraad opgevolgd door de 27-jarige Hendrik Herweijer. Herweijer is jurist bij de directie Bestuursrechtspraak van de Raad van State en was van 2010 tot en met 2012 raadslid in de voormalige gemeente Dirksland.