Extra dienstverlening aan strandgasten

18 juli 2015

Nu het zomerseizoen is begonnen en het langzaamaan drukker wordt op de stranden, start de gemeente weer met de extra dienstverlening aan de strandgasten. Gedurende ongeveer drie maanden zijn medewerkers van het uitvoeringsbedrijf Wsw en mensen die bezig zijn met een re-integratietraject aanwezig bij de Noordzeestranden van Goeree-Overflakkee. Als aanspreekpunt, als parkeerwacht, als schoonmaker en als ondersteuner bij de verhuur van elektrische scooters. Op donderdag 16 juli 2015 gaf wethouder Frans Tollenaar de formele aftrap van het project om de stranden in de gemeente Goeree-Overflakkee schoon, toegankelijk en veilig te houden.

In de zomermaanden zijn medewerkers van de gemeente dagelijks van 08.00 tot 17.00 uur aanwezig op en rondom de Noordzeestranden van Goeree-Overflakkee. Zij houden zich bezig met het toezicht en schoonmaken van de parkeerterreinen, het onderhouden van de toegangspaden, het schoonmaken van de sanitaire voorzieningen en het ondersteunen bij de verhuur van elektrische scooters. Daarnaast zijn zij aanspreekpunt voor de strandgasten en hebben zij goed contact met de politie voor als er kinderen of dieren in de auto’s zijn achtergebleven. De gemeente biedt hiermee een extra service aan strandgasten. De voormalige brandweerkazerne aan de Molenweg 5 in Ouddorp is ingericht als uitvalsbasis voor al deze activiteiten. Een mooie en goed te bereiken locatie met veel parkeergelegenheden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van het uitvoeringsbedrijf Wsw en mensen die bezig zijn met een re-integratietraject. De gemeente creëert hiermee mogelijkheden voor arbeidsparticipatie. Tijdens het startmoment sprak wethouder Frans Tollenaar de medewerkers toe: “Geweldig dat jullie deze inspanning willen plegen, dat jullie er zijn voor de mensen die hier op bezoek zijn, maar ook dat jullie onderweg de nodige hand- en spandiensten verlenen als er iets aan de hand is. Door deze aanpak en door er te zijn tillen jullie de recreatie op het eiland op een hoger plan.”