Dag van de Democratie op zaterdag 12 september 2015

3 september 2015

Op zaterdag 12 september 2015 viert de gemeente Goeree-Overflakkee de Internationale Dag van de Democratie. Tijdens deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van in vrijheid je stem te kunnen laten horen. Wilt u kennis maken met de democratie, de politiek en de rol van politici en politieke partijen? Kom dan op zaterdag 12 september tussen 11.30 en 15.30 uur naar de muziektent aan het Beneden Zandpad in Middelharnis!

De raadsleden van de gemeente Goeree-Overflakkee benutten de Dag van de Democratie om met inwoners en bezoekers van het eiland in gesprek te gaan over lokale onderwerpen. Dit doen zij vanuit een bijzondere locatie: de muziektent aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Door deel te nemen aan deze dag willen de raadsleden aandacht vragen voor de Dag van de Democratie en de vrijheid waarin wij leven. Tussen 11.30 en 15.30 uur gaat een flinke vertegenwoordiging van de gemeenteraad met belangstellenden in gesprek over onderwerpen die leven op het eiland. Iedereen is van harte welkom bij de muziektent om zijn of haar stem te laten horen!

Activiteiten
Tijdens deze dag organiseert de gemeenteraad verschillende activiteiten. Bezoekers kunnen ‘geld’ besteden in het begrotingsspel, zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de gemeenteraad of voor het informatieve programma ‘Gast van de raad’ dat elke maand rond een raadsvergadering wordt georganiseerd. Ook voor de kinderen is er deze dag een leuke verrassing.

Internationale Dag van de Democratie
De Algemene Ledenvergadering van de Verenigde Naties heeft 15 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Democratie. Deze dag is bedoeld om de democratie te vieren, maar ook als herinnering dat we de democratie moeten promoten en beschermen. Ook in

Nederland wordt de Dag gevierd. Deze vindt ieder jaar plaats op de zaterdag van of voorafgaand aan 15 september.