SGP Goeree-Overflakkee zorgt voor Prinsjesdagbode op basisscholen

11 september 2015

Op vrijdag 11 september overhandigde SGP-fractievoorzitter Kees van Dam symbolisch de Prinsjesdagbode aan leerlingen van groep 7/8 van de Oranje Nassauschool in Nieuwe Tonge. De Prinsjesdagbode werd ook dit jaar weer door de commissie Publiciteit van SGP Goeree-Overflakkee beschikbaar gesteld aan alle basisscholen op het eiland. Diverse scholen maakten gebruik van deze educatieve uitgave verzorgd door het Reformatorisch Dagblad.

In een gastles maakte van Dam duidelijk wat er op Prinsjesdag allemaal gebeurd in Den Haag. Van Gouden Koets tot Troonrede en van Regering tot Staatsschuld. Op het bord werd de staatsschuldmeter getoond. Daaruit bleek dat per seconde de schuld van ons land 480 euro meer wordt. Toen de totale staatsschuld voorbij kwam van zoveel miljard euro zei een leerling: ‘ja maar dat ga ik niet allemaal betalen’. Het kwam allemaal langs in de miniles over deze dag.

De Prinsjesdagbode bevat veel informatie over ministers en bekende fractievoorzitters van politieke partijen. Verder is er een exclusief interview met minister Kamp, leren de leerlingen hoe je een begroting maakt en is er aandacht voor de Gouden en Glazen Koets. Leerlingen kunnen met deze lesbrief actief aan de slag met vragen, puzzels, filmpjes en ander lesmateriaal wat te vinden is op de speciale Prinsjesdagsite van het Reformatorisch Dagblad.