Gemeente Goeree-Overflakkee doneert opbrengst taxussnoeisel aan KWF Kankerbestrijding

28 oktober 2015

De gemeente Goeree-Overflakkee doneert een bedrag van € 505,- aan het KWF Kankerbestrijding. Het bedrag is de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop. Aan inwoners en de buitendienst werd gevraagd taxussnoeisel in te leveren op de milieustraten Goedereede en Middelharnis. Er is in totaal 1.100 kilogram aan jonge twijgen van de Taxus Baccata-Haag ingezameld. In het taxussnoeisel zit namelijk een belangrijke stof om chemokuren mee te maken.

“We zijn als gemeente trots op veel van onze inwoners die hebben meegedaan aan de actie,” aldus wethouder Daan Markwat. “Maar ook op collega’s van de buitendienst die hun steentje hebben bijgedragen,” vult wethouder Arend-Jan van der Vlugt aan. Per kubieke meter ingezameld snoeisel doneert stichting Vergroot de Hoop een bedrag dat de deelnemende gemeente mag geven aan een organisatie die zich inzet voor de preventie, behandeling of bestrijding van kanker. De gemeente doneert het bedrag aan het KWF Kankerbestrijding.

Stichting Vergroot de Hoop
Stichting Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Deze inzameling krijgt de medewerking van gemeentes die hun inzamelpunten ter beschikking stellen. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie en verhoogt bovendien de donatie voor kankerbestrijding. In het tv-programma Robs Tuinverbouwing op 7 november op SBS6 wordt de landelijke opbrengst van de actie bekend gemaakt. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.vergrootdehoop.nl.