Inleveractie kleine elektrische apparaten op de milieustraat

3 oktober 2015

De gemeente Goeree-Overflakkee doet mee aan de landelijke Wecycle-inleveractie. Inwoners die vanaf maandag 5 oktober afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen inleveren op de milieustraat Middelharnis of Goedereede, kunnen punten sparen. De gemeente Goeree-Overflakkee maakt hiermee kans op een cheque van € 1000,- die zij mag verdelen onder de Oranjeverenigingen op het eiland. Inleveraars zelf maken bovendien kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met donderdag 31 december 2015.

Hoe werkt het?
Inwoners verdienen punten als zij op de milieustraat kleine elektrische apparaten en spaarlampen inleveren. Als zij op de milieustraat zijn, kunnen zij ter plekke via hun smartphone naar de website www.wecycle.nl/inleveren om in te checken. Via GPS wordt herkend of de inwoner echt op de milieustraat is. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van € 1000,- voor een lokaal goed doel. Inleveraars sparen dus voor lokale Oranjeverenigingen op het eiland.

Enquête
Ook is het voor inwoners mogelijk om via bovenstaande website mee te doen aan een tevredenheidsonderzoek over de milieustraat. Hiermee verdubbelen deelnemers aan de inleveractie direct hun punten voor het goede doel.

Samenwerking
De gemeente werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Inwoners kunnen er zeker van zijn dat alle ingeleverde oude elektrische apparaten en spaarlampen optimaal worden gerecycled.

Meer informatie
Bezoek de website www.wecycle.nl/inleveren voor meer informatie over de inleveractie. Voor actuele openingstijden van de milieustraten raadpleeg de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl.