Nieuw materieel Ouddorpse Reddingsbrigade

3 oktober 2015

De Ouddorpse Reddingsbrigade is voorzien van nieuw materieel voor het optimaal  uitvoeren van haar taken, voor structurele bewaking van de stranden in Ouddorp. Burgemeester Ada Grootenboer van de gemeente Goeree-Overflakkee droeg op vrijdag 2 oktober 2015 een nieuwe waterscooter en een strandreddingsvoertuig over aan de Reddingsbrigade.

Vervangend materieel
Na jarenlang dienst te hebben gedaan, werden de waterscooter en het strandreddingsvoertuig van de Ouddorpse Reddingsbrigade vervangen. Met een waterscooter kunnen heel dicht onder de kust reddingsacties worden uitgevoerd. Het strandreddingsvoertuig wordt voornamelijk ingezet bij ongevallen op het strand en bij patrouilles. Daarnaast is het voertuig geschikt  voor lancering van een waterscooter of klein reddingsvaartuig. Beide voertuigen zijn van het merk Yamaha en zijn geleverd door Mechanisatie Centrum Flakkee uit Stad aan ’t Haringvliet. Zowel de leverancier van de voertuigen als de dealers van Yamaha waren bij de overdracht aan de Reddingsbrigade aanwezig.

Ouddorpse Reddingsbrigade
De Ouddorpse Reddingsbrigade (ORB) is aangesloten bij Reddingbrigades Nederland (KNBRD) en heeft een toezichthoudende en dienstverlenende taak voor mens en dier in de ruimste zin van het woord. Het gebied dat zij bewaken betreft twee badstranden, ‘t Flaauwe Werk en het Noordzeestrand aan de Brouwersdam. De strandreddingposten staan bij strandopgangen Westerduinpad en Brouw. Daarnaast verzorgen medewerkers van de Reddingsbrigade voorlichting, demonstraties, opleidingen en incidentele bewaking bij  strandevenementen.

Rol gemeente
Vanuit het kader openbare orde en veiligheid besteed de gemeente Goeree-Overflakkee de uitvoerende toezichthoudende taak op de stranden in Ouddorp uit aan de Ouddorpse Reddingsbrigade. De kosten voor de uitvoering van deze taak komen ten laste van de gemeente.