Ouddorps Raad- en Polderhuis brengt bibliotheek en cultuurhistorie samen

15 oktober 2015

Op donderdag 7 oktober tekenden de Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, de Stichting Museum Ouddorps Raad- en Polderhuis en de gemeente Goeree-Overflakkee een intentieovereenkomst. Wethouder Gerrit de Jong was hierbij aanwezig namens het gemeentebestuur.

Intentieovereenkomst
De intentieovereenkomst heeft betrekking op de samenwerking om het Ouddorps Raad- en Polderhuis te ontwikkelen tot een gezamenlijk centrum voor bibliotheek en cultuurhistorie. De gemeente maakt zich sterk voor de ontwikkeling, uitvoering en instandhouding van deze cultuurdrager. Naast wethouder De Jong werd de overeenkomst ondertekend door de heer Pau Heerschap van de Stichting Museum Ouddorps Raad- en Polderhuis en de heer Arnold Hertogh namens de Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Wethouder De Jong gaf aan “Ik ben er zeer blij mee dat op deze manier in het Ouddorps Raad- en Polderhuis de bibliotheek en cultuurhistorie samenkomen. Dat draagt op een goede manier bij aan de ontwikkeling en het behoud van de cultuur van dit mooie eiland.”

Aanpassing gebouw
Voor het bieden van een uitgebreid programma, is de wens om het Raad- en Polderhuis optimaal te gebruiken. Voor de interne aanpassing van het gebouw werkt een architect aan een plan waarbij de authentieke bouwstijl terugkomt. Eind oktober worden de ruimten gereed gemaakt voor de verbouwing. Op het moment dat de architect de tekeningen gereed heeft worden de vrijwilligers en betrokkenen uitgenodigd om de tekeningen te bekijken.

Trouwzaal tijdelijk gesloten
Vanwege de aanpassing in het Raad- en Polderhuis is de trouwzaal vanaf oktober 2015 tot en met december 2016 niet beschikbaar als trouwlocatie. Alternatieve trouwlocaties in Ouddorp zijn Beachclub Natural High, Strandpaviljoen Paal 10, ‘t Gorsje, Strandpaviljoen Iloon, ‘De Overkant’ en hotel Duinzicht.

Meer informatie
Voor meer informatie over de ontwikkelingen rondom het gezamenlijk centrum voor Bibliotheek en Cultuurhistorie kunt u contact opnemen met mevrouw Ada Overwater, beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij is bereikbaar via e-mailadres a.overwater@goeree-overflakkee.nl of via het algemene telefoonnummer 14 0187.