Daltonschool De Vliegers ontvangt Groene Vlag

4 november 2015

Voor de vierde keer op rij kreeg Eco-school De Vliegers uit Middelharnis de Groene Vlag uitgereikt. Wethouder Frans Tollenaar was namens de gemeente Goeree-Overflakkee bij de uitreiking aanwezig.

Uitreiking Groene Vlag
Dinsdag 3 november kreeg Daltonschool De Vliegers uit Middelharnis de Groene Vlag uitgereikt. Wethouder Frans Tollenaar reikte in de aula van de school de vlag uit aan een aantal leerlingen. Ook de heren Andries Middelbos van Delta Wind en Hak van Nispen van Eco-schools Nederland waren bij de uitreiking aanwezig. Voor de vierde keer is aan deze school de Groene Vlag toegekend. “Daltonschool De Vliegers is al tien jaar een schoolvoorbeeld van de wijze waarop we op Goeree-Overflakkee een duurzaam milieu nastreven” gaf wethouder Tollenaar aan.

Betekenis Groene Vlag
Basisschool De Vliegers neemt sinds 2005 deel aan het programma van Eco-Schools, een  internationaal erkend programma voor duurzaamheid en milieuzorg binnen het onderwijs. Betrokkenheid en inzet van de leerlingen, hun ouders en het schoolteam spelen een belangrijke rol bij het bepalen of de school de Groene Vlag verdiend. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO.

Activiteiten Daltonschool De Vliegers
Gedurende de afgelopen jaren bestonden de Eco-school activiteiten van De Vliegers onder andere uit het scheiden van afval, het prikken van afval rondom de school, het recyclen van oude apparaten en de week van de pauzehap. Ook wordt er roulerend een leerlingen-ecogroep benoemd. Deze groep houdt op een leuke manier toezicht op het naleven van de Eco-voorwaarden.