Vluchtelingen in De Staver in Sommelsdijk

11 november 2015

Woensdagavond 11 november is omstreeks 19.30 uur een groep van 80 vluchtelingen (waaronder tien baby’s) gearriveerd bij De Staver in Middelharnis. Hier worden zij, gedurende een week, opgevangen in het voor noodopvang ingerichte Prieel. Het merendeel van de vluchtelingen is van Syrische afkomst, een kleiner deel komt uit Eritrea. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman was aanwezig om hen welkom te heten op Goeree-Overflakkee.

Kinderdagverblijf en BSO
Tijdens de tijdelijke opvang van de vluchtelingen in Het Prieel blijft het kinderdagverblijf en de BSO gewoon open op de gebruikelijke tijdsstippen. Rondom en in het Prieel is 24 uur per dag professionele beveiliging aanwezig. Het terrein van de BSO/Kinderdagverblijf achter de Staver is afgeschermd met bouwhekken. Ook de hoofdingang naar het Prieel en de ingang naar de BSO/Kinderdagverblijf wordt afgesloten en alleen gebruikt door de vluchtelingen en de vrijwilligers.

Groot aantal vrijwilligers
Inwoners of bedrijven die vrijwilligerswerk willen doen met betrekking tot de opvang, kunnen zich inschrijven via het digitale aanmeldformulier op www.goeree-overflakkee.nl/opvangGO.

De gemeente heeft inmiddels meer dan 200 aanmeldingen. Het is niet mogelijk om iedereen op zeer korte termijn terug te bellen. Er wordt hard aan gewerkt om zo snel mogelijk met iedereen contact te leggen en hen in te delen.

Warm welkom
Burgemeester Grootenboer is blij verrast met de grote hoeveelheid vrijwilligers die zich bereid hebben getoond een handje te helpen. “Hieruit blijkt de betrokkenheid van onze inwoners en de gastvrijheid om deze mensen tijdelijk veiligheid en onderdak te bieden”.

Niet alle inwoners tonen zich enthousiast over de keuze van de gemeente om tijdelijk opvang te bieden. “Mensen geven aan ongerust te zijn over de veiligheid, maar ik kan u verzekeren dat de veiligheid van alle inwoners is gegarandeerd, er is geen reden voor zorgen”, zegt Ada Grootenboer.

Meer informatie
Als u vragen heeft over de tijdelijke opvang van vluchtelingen in Het Prieel dan kunt u een e-mail sturen naar info@goeree-overflakkee.nl of bellen naar het algemene telefoonnummer 14 0187 (keuze 5). Meer informatie over de tijdelijke opvang van de vluchtelingen in De Staver vindt u ook op www.goeree-overflakkee.nl/opvangGO, Twitter @gem_GO (gebruik #opvangGO) en Facebook www.facebook.com/gemeentegoereeoverflakkee.