R-net doet zijn intrede in Goeree-Overflakkee

14 december 2015

Met de start van de nieuwe concessie van vervoerder Connexxion gaan ook R-net bussen rijden op Goeree-Overflakkee. R-net is het keurmerk voor betrouwbaar, frequent en snel openbaar vervoer. Vanaf 13 december worden de lijnen 130, 136 en 396 samengevoegd in de nieuwe R-netlijn 436 Rotterdam Zuidplein – Dirksland. R-net 436 rijdt in de spits ten minste om de tien minuten en op sommige delen van de route nog vaker. Tijdens de daluren rijden de bussen ieder kwartier. De route komt grotendeels overeen met de huidige route. Naast de reguliere R-net dienst rijdt in de spits twee keer per uur een R-net sneldienst die niet in Oude-Tonge en Den Bommel stopt. 

In de R-net bus geldt het gebruikelijke vervoerbewijs, reizigers kunnen dus reizen met hun OV-chipkaart. Zij betalen hetzelfde tarief als op de huidige buslijnen.

Bushokjes aangepast
De afgelopen maanden heeft de provincie Zuid-Holland diverse haltes in Dirksland, Middelharnis, Sommelsdijk en langs de A29 bij Numansdorp vernieuwd. Enkele bushokjes zijn vervangen door R-net bushokjes met duurzaam meubilair. Ook zijn bij een aantal haltes nieuwe overkapte en/of extra fietsenstallingen geplaatst. Voor een comfortabele gelijkvloerse instap in de bus en optimale toegankelijkheid zijn enkele perrons verhoogd. Bij alle haltes staan digitale reisinformatie-panelen. De haltes Achthuizen N59 Schaapsweg en Nieuwe-Tonge Provinciale Weg N215 (bij de kruising met de Molendijk) worden later aangepast, tegelijkertijd met reconstructies van deze kruisingen.

Nieuwe bushaltes
De nieuwe halte Sommelsdijk Zuid op de Koningin Julianaweg in Middelharnis vervangt de huidige haltes Samaritaan aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis en de halte Dorpsweg in Sommelsdijk. Vanuit Goeree-Overflakkee worden de haltes Heinenoord Busstation en Rotterdam Vaanweg niet meer aangedaan door de R-net bussen, wel door andere lijnen. De halte Oude-Tonge Stationsweg vervalt. Daarnaast zijn de namen van een aantal haltes gewijzigd in Den Bommel N59 P+R (was Achthuizen N59 Schaapsweg), Sommelsdijk Noord (was Sommelsdijk Krakeelstraat) en Dirksland Dorp (was Dirksland Schelpenpad). Informatie over de dienstregeling is te vinden op www.connexxion.nl.

R-net
R-net staat voor Randstad-net, een samenwerkingsverband tussen alle openbaar vervoerbedrijven en overheden in de Randstad. Alleen snelle, frequente en betrouwbare verbindingen doen mee aan R-net. Sinds december 2014 rijden de eerste R-net bussen in Zuid-Holland op de lijn Leiden – Zoetermeer. Met R-net werken overheden samen aan een bereikbare Randstad. R-net bussen gaan ook rijden op de trajecten Leiden – Katwijk – Noordwijk, Alphen aan den Rijn – Schiphol, Gouda – Schoonhoven en Leiden – Leiderdorp. Er komen twee R-net-treinverbindingen tussen Dordrecht – Geldermalsen en Alphen aan den Rijn – Gouda. Meer over R-net is te lezen op www.zuid-holland.nl/r-net.