Banenmarkt Goeree-Overflakkee groot succes!

8 februari 2016

Voor jongeren is het vaak lastig om een juiste studiekeuze te maken. Om te voorkomen dat jongeren een verkeerde studiekeuze maken, met vroegtijdige uitval of werkloosheid tot gevolg, is het van belang ze hierbij te begeleiden. Op dinsdagavond 2 februari is een banenmarkt georganiseerd om jongeren en hun ouders/verzorgers te betrekken bij het bedrijfsleven op Goeree-Overflakkee.

Succesvolle banenmarkt
De banenmarkt is georganiseerd door de gemeente Goeree-Overflakkee, in samenwerking met CSG Prins Maurits, Edudelta College Middelharnis en de RGO Middelharnis. Het evenement was speciaal opgezet voor leerlingen en hun ouders/verzorgers van alle mavo- en vmbo 2 klassen en werd gehouden in de aula van de CSG Prins Maurits. In totaal bezochten 281 leerlingen de banenmarkt samen met hun ouders. Met een bezoekersaantal van ongeveer 600 personen kan worden teruggekeken op een succesvolle banenmarkt.

Positieve reacties
Voor een goede aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, is het van belang dat de leerlingen een opleiding kiezen waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. Het doel van de banenmarkt was dan ook om de leerlingen (en hun ouders) kennis te laten maken met diverse MBO opleidingen en bedrijven op Goeree-Overflakkee. De banenmarkt biedt gelegenheid om de werkgelegenheid op het eiland te promoten en door de diversiteit aan stands en onderwijsinstellingen zet het jongeren aan tot nadenken over een vervolgstudie en de keuze voor profiel.

Deelnemende bedrijven en scholen
De banenmarkt was een groot succes met dank aan alle deelnemende scholen en bedrijven waaraan de leerlingen hun vragen konden stellen over de mogelijkheden op het gebied van werkgelegenheid en de verschillende beroepsopleidingen:

Albeda, Defensie, Edudelta, Grafisch Lyceum, Hoornbeeck, Hout en Meubileringscollege, Scalda, STC, Techniektalent, TIO, VEVA, Zadkine, 2B  Jeans & Trends, Adviesgroep De Vogel, Advisering Plus, Autobedrijf Wisse, Curamare, Damen Maaskant Shipyards Stellendam, Deco Home Van Rossum, Deltawind, D&J Computerservice, D-Sign, Electro Westhoeve, Flakkee Verhuizers, Gemeente Goeree-Overflakkee, IC automatisering BV, Machinefabriek Steketee BV, Manege Oostmoer, Proef Zeeland, Promotieteam eilandmarketing, Rabobank Haringvliet, SFA Print, Slagerij Van Zuidland, Tandartsenpraktijk Ten Voorde, TBP Electronics, TechNet kring Goeree-Overflakkee en Van Huizen Goedereede.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de banenmarkt of wilt u volgend jaar met uw bedrijf deelnemen aan de banenmarkt? Dan kunt u contact opnemen met Evelyn Mijnders of Cindy Hakkenbrak via het algemene telefoonnummer 14 0187 of door een e-mail te sturen naar info@goeree-overflakkee.nl.