De Verkeersonderneming vraagt bewoners van Goeree – Overflakkee om op woensdagavond 17 februari mee te denken over bereikbaarheid en mobiliteit. Doel van deze avond is om ideeën te verzamelen voor ‘de auto in de spits’. Ontbrekende busverbindingen, mogelijkheden voor vervoer over water, stimuleren van flexwerken, promotie van fietsen; alle alternatieven voor de auto in de spits zijn welkom. De avond wordt georganiseerd in Zoet of Zout in Stellendam. Bewoners zijn vanaf 18:00 uur welkom.

Programma
Wethouder Marnix Trouwborst, o.a. Verkeer en Vervoer, van gemeente Goeree Overflakkee opent de avond. Gastheer én keynotespeaker Cees Vingerling zet op deze avond het thema bereikbaarheid neer. Architecte Stephanie Akkaoui Hughes presenteert vervolgens een andere visie op mobiliteit en bereikbaarheid. Naast de ideeën voor alternatieven zoekt De Verkeersonderneming ook naar de informatiebehoefte. Van welke verkeersinformatie maakt u gebruik voordat u op weg gaat naar het werk? Hoe wilt u geïnformeerd worden over bijv. incidenten? Samen met BEREIK! zoekt De Verkeersonderneming naar mogelijkheden om de informatievoorziening richting de weggebruiker verder te verbeteren.

Aanmelden voor deze avond kan via verkeersonderneming.nl.

Bewonersavonden
Deze bewonersavond maakt deel uit van drie avonden. Op 29 oktober jl. werden inwoners van Nissewaard gevraagd mee te denken. In januari dachten inwoners van Westvoorne mee.

De Verkeersonderneming
In De Verkeersonderneming werken het ministerie van Infrastructuur & Milieu/Rijkswaterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam samen aan het verbeteren van de bereikbaarheid in de Rotterdamse regio.