Meer aandacht voor veiliger maken N59

11 februari 2016

De gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland willen niet langer wachten op een reactie van minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) en willen aanpassing aan de N59 voorlopig uit eigen zak betalen. De partijen werken aan een plan om de veiligheid van de weg te verbeteren.

RTV Rijnmond meldde dit gisteren. Op de N59, tussen de verkeerslichten bij Oude-Tonge en Bruinisse, kwam dinsdag een 25-jarige man om het leven. Het slachtoffer was op de verkeerde weghelft terechtgekomen en botste frontaal op een lijnbus. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bus vervoerde geen passagiers en de chauffeur bleef ongedeerd.

De provincie en de gemeente hebben minister Schultz al vaker verzocht om een middenberm te plaatsen, maar zij wil er voorlopig geen geld voor uittrekken. De lokale partijen willen nu de maatregelen voor de N59 voorfinancieren, mits de minister daarna alsnog over de brug komt, meldt de regionale omroep.

De gemeente Goeree-Overflakkee laat weten dat er verschillende opties op tafel liggen om de weg veiliger te maken. Omdat Rijkswaterstaat uiteindelijk groen licht moet geven, kan aanpassing van de N59 desondanks nog wel even op zich laten wachten. „Het is een meerjarenplan”, aldus een gemeentewoordvoerder.

„Bij minister Schultz krijgen andere N-wegen méér prioriteit, omdat die nóg gevaarlijker zijn”, zegt SGP-raadslid P. C. Grinwis in een reactie. „Zij wil pas in 2020 geld beschikbaar stellen. Dat duurt ons veel te lang en we vrezen bovendien dat de maatregelen onvoldoende zullen zijn. Daarom willen wij het voortouw nemen. Ons plan is het veiliger maken van de N59 én het verbeteren van de bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap.”

Bron: www.rd.nl (Reformatorisch Dagblad 11 februari 2016)