[Video] Van der Staaij opnieuw lijsttrekker

10 februari 2016

Het Hoofdbestuur van de SGP draagt Kees van der Staaij voor als lijsttrekker van de SGP bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. De definitieve besluitvorming hierover heeft plaats op 16 april 2016. Dan moet de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de SGP zich uitspreken over de voordracht.

Partijvoorzitter Maarten van Leeuwen: “Het Hoofdbestuur heeft grote waardering voor de inzet die Van der Staaij de achterliggende periode heeft getoond en de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan de Tweede Kamerfractie. Van der Staaij geniet zowel binnen als buiten de partij, bij jongeren en ouderen, breed vertrouwen. Het Hoofdbestuur acht het een voorrecht dat Van der Staaij zich opnieuw beschikbaar heeft gesteld voor het lijsttrekkerschap en bereid is met zijn jarenlange ervaring op principiële en deskundige wijze de SGP in de Tweede Kamer te vertegenwoordigen.”

Van der Staaij (47) zit vanaf 1998 in de Tweede Kamer. Sinds 2010 is hij fractievoorzitter. “Ik voel mij heel gemotiveerd om ook in de nieuwe periode de speerpunten van de SGP voor het voetlicht te brengen en vanuit Bijbelse waarden constructieve inbreng te leveren”, zegt Kees van der Staaij.

In een interview met het Reformatorisch Dagblad zegt Van der Staaij vandaag:
“Op de vorige verkiezingsdatum, 12 september 2012, vierde ik mijn 44e verjaardag. Toen stond een extra zetel op mijn verlanglijstje; die hebben we toen gekregen. Op de volgende verkiezingsdatum, 15 maart 2017, hoopt mijn vrouw jarig te zijn. Laat op haar verlanglijstje nu ook een extra zetel staan. Maar ik ga geen streefcijfers noemen. Ik wil het SGP-verhaal zo goed mogelijk naar voren brengen. God regeert.”

De uiteindelijke kandidatenlijst wordt eind van dit jaar vastgesteld. Er is een selectiecommissie benoemd om een advieslijst op te stellen. Plaatselijke kiesverenigingen en afdelingen zijn in de gelegenheid gesteld kandidaten voor te dragen.