SGP-fractie start jaarthema met vrijwilligerswerk

12 maart 2016

Tijdens de SGP-Actiedagen zette de SGP zich landelijk in door middel van het doen van vrijwilligerswerk. Ook de SGP-fractie van Goeree-Overflakkee was zaterdag 12 maart actief aan de slag. Dit keer bij twee instanties: Logeerhuis ‘de Mantelienge’ en Diaconaal gastenhuis ‘de Oase’, beiden in Ouddorp. Het was tevens op Goeree-Overflakkee de start van het jaarthema van de SGP: ‘Samenleven is een wérkwoord’.

Met de SGP-Actiedagen (SGP DOET) zette de SGP zich partijbreed in tijdens NL Doet. Het is de eerste keer dat de partij dit grootschalig aanpakt. In het kader van het jaarthema Samenleven is een wérkwoord vraagt de SGP aandacht voor nut en noodzaak van het doen van vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers
Fractiesecretaris Peter Grinwis: ‘Vrijwilligers worden wel het cement van de samenleving genoemd en zijn onmisbaar. Op beide locaties werd wel duidelijk hoe vrijwilligers elke dag in de weer zijn en naastenliefde in de praktijk brengen. De SGP waardeert de inzet van alle vrijwilligers enorm.’ Om dit te onderstrepen zette de SGP-fractie, evenals vorig jaar, zich samen in met de wethouder en een aantal SGP-jongeren om praktisch vrijwilligerswerk te doen.

Mantelienge
Op het logeerhuis ‘de Mantelienge’ werd gewerkt in de tuin, zochten de SGP-ers het hogerop om de dakkapel met rolluiken schoon te maken en werd een berging van een nieuwe verflaag voorzien. Het logeerhuis is er om thuis verblijvende gehandicapten tijdelijk onderdak te bieden en zo de ouders gelegenheid te geven even op adem te komen. De vestiging is onderdeel van Adullam en zal eind 2016 worden samengevoegd met de locatie Zuiderheim in Puttershoek.

De Oase
Bij het diaconaal gastenhuis ‘de Oase’ in Ouddorp werden de SGP-ers aan het werk gezet om sloopwerkzaamheden te verrichten aan carport en kippenhok. Daarnaast ontving de fractie uitleg over het gastenhuis. Bestuurslid Klepper is regelmatig te vinden bij de Oase: ‘Bij de Oase zijn ongeveer 50 vrijwilligers betrokken en voorziet duidelijk in een behoefte, gezien de wachtlijst van 5-7 weken.’ Hij schetste voor de SGP-ers de geschiedenis van de Oase en de nieuwe accommodatie Eb & Vloed. ‘De Oase is een kleinschalig verblijf voor gasten die psychisch en/of lichamelijk uit balans zijn en toe zijn aan een herstelperiode. De Oase is een oord van rust, structuur, ontspanning en bezinning en heeft een landelijke functie’, aldus coördinator Aart van Wolfswinkel.

Kijk op facebook voor meer foto’s!