NK Wielrennen: voorbereidende werkzaamheden en gewijzigde afvalinzameling

27 mei 2016

Het Nederlands Kampioenschap Wielrennen vindt van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 juni 2016 plaats op Goeree-Overflakkee. Om de wielrenners tijdens het NK vrij baan te geven, voert de gemeente Goeree-Overflakkee in de periode van maandag 30 mei tot en met vrijdag 10 juni voorbereidende wegwerkzaamheden uit. Tijdens het NK Wielrennen, zijn er wijzigingen in de oud papier- en afvalinzameling op zaterdag 18, woensdag 22 en zaterdag 25 juni.

Voorbereidende wegwerkzaamheden
In diverse kernen voert de gemeente Goeree-Overflakkee in de periode van maandag 30 mei tot en met vrijdag 10 juni voorbereidende wegwerkzaamheden uit om het NK Wielrennen mogelijk te maken. Zo verwijdert de gemeente tijdelijk drempels en wegversmallingen. De werkzaamheden vinden plaats op de volgende locaties:

– Oude-Tonge: Molendijk, Suisendijk en Handelsterrein;
– Middelharnis: Doetinchemsestraat en Beneden Zandpad;

Tijdens deze wegwerkzaamheden ontstaat mogelijk enige verkeershinder. De gemeente leidt, indien nodig, het verkeer ter plekke om met bebording.

Gewijzigde afvalinzameling
Vanwege het NK Wielrennen wijzigt de afvalinzameling op zaterdag 18, woensdag 22 en zaterdag 25 juni.

  • Zaterdag 18 juni oud papierinzameling

Op zaterdag 18 juni (derde zaterdag van de maand) rijdt Van Gansewinkel in Middelharnis de normale ophaalroute voor oud papier. Daarnaast haalt Van Gansewinkel op zaterdag 18 juni oud papier op in straten die normaal op de vierde zaterdag van de maand (25 juni) aan de beurt zijn. Het gaat om (een gedeelte van) de volgende straten: Zuidelijke Rondweg, Steneweg, Lijsterbesweg, Doetinchemsestraat, Koningin Julianaweg, Langeweg, Kastanjelaan, Prinses Marijkestraat, Prins Bernhardlaan, Oosthavendijk, Zeedijk, Brienensweg, Oudelandsedijk, Waterweg, Soldatenplein. Van Gansewinkel vraagt inwoners van deze straten om de oud papiercontainer dus op zaterdag 18 juni voor 07.00 uur aan de straat te zetten.

  • Woensdag 22 juni afvalinzameling

Van Gansewinkel rijdt op woensdag 22 juni vanaf 07.00 uur de ophaalroute van afval in Herkingen en Melissant. Van Gansewinkel vraagt inwoners uit Dirksland en het buitengebied van Dirksland, Herkingen en Melissant de groene containers pas op donderdag 23 juni voor 07.00 uur aan de straat te zetten. Op deze dag rijdt Van Gansewinkel naast de reguliere, ook deze ophaalroute. Op woensdag 22 juni vervalt de inzameling op aanvraag van grofvuil, oud ijzer en wit- en bruingoed.

  • Zaterdag 25 juni oud papierinzameling

Op zaterdag 25 juni vindt er géén oud papierinzameling plaats. Van Gansewinkel zamelt in deze straten van Middelharnis oud papier op zaterdag 18 juni in.

Actuele informatie
Houd de website www.goeree-overflakkee.nl/nkwielrennen en de sociale media van de gemeente Goeree-Overflakkee in de gaten voor het laatste nieuws over de bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee tijdens het NK Wielrennen.