Wim van Esch nieuwe gemeentesecretaris Goeree-Overflakkee

26 augustus 2016

De gemeente Goeree-Overflakkee krijgt een nieuwe gemeentesecretaris. De 59-jarige Wim van Esch treedt op 1 september in dienst van de eilandgemeente als gemeentesecretaris / algemeen directeur.

Na een uitgebreide selectieprocedure bleek Van Esch de juiste kandidaat voor deze directiefunctie te zijn. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarom op 14 juni over zijn aanstelling. Met de overstap verlaat hij de Veiligheidsregio Haaglanden, waar hij op dit moment werkt als Directeur bedrijfsvoering. Daarvoor vervulde hij verschillende directiefuncties, onder meer bij lokale overheden en politie.

Als onderdeel van zijn werkzaamheden als gemeentesecretaris zal Van Esch het vervolgtraject van de gemeentelijke organisatieontwikkeling leiden. Hij heeft zin in de nieuwe uitdaging: “Goeree-Overflakkee ontwikkelt zich snel en dat vereist een lokale overheid die zich daarop richt. Daar hoort een dynamisch ambtelijk bedrijf bij waar ik graag deel van uitmaak. Ik zie uit naar een mooie rol in deze jonge gemeentelijke organisatie en naar de samenwerking met de ketenpartners op het eiland”; aldus Van Esch.

Goeree-Overflakkee heeft meer dan 48.000 inwoners en is in oppervlakte een van de grootste gemeenten van Zuid-Holland. De gemeente wil in 2020 energieneutraal zijn.