Wethouders Goeree-Overflakkee derde en vierde tijdens NK Wielrennen voor wethouders

7 september 2016

Zaterdag 3 september vond het NK Wielrennen voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen plaats in Assen. Vanuit de gemeente Goeree-Overflakkee deden de wethouders Daan Markwat en Marnix Trouwborst mee aan het Nederlands Kampioenschap. Wethouder Daan Markwat werd derde en bemachtigde daarmee een podiumplek. Wethouder Marnix Trouwborst eindigde net op de vierde plek.

Dit jaar was het eerste jaar dat naast de burgemeesters en gemeentesecretarissen ook de wethouders konden deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Wethouders Markwat en Trouwborst hebben gelijk gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en hebben met het behalen van de derde en vierde plek Goeree-Overflakkee op de kaart gezet. “We waren dichtbij, maar helaas is het net niet gelukt om twee podiumplaatsen te veroveren. Volgend jaar hopen we te gaan strijden voor deze extra plek”, aldus beide wethouders.

Wielerdag Nederlandse Gemeenten 2016
In 2016 vond voor de eerste keer de Wielerdag Nederlandse Gemeenten in deze vorm plaats. Voorgaande jaren heette het gezellige en sportieve fietsevenement ‘de Burgemeestersfietsdag’, waaraan ook gemeentesecretarissen mochten deelnemen. In 2016 is het peloton uitgebreid met de wielerminnende wethouders van Nederland.

De Wielerdag Nederlandse Gemeenten kent een gevarieerd programma, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de recreatieve, sportieve als competitieve deelnemers. Zo is er een recreatieve tocht van ongeveer 25 kilometer voor de recreatieve fietsers, een toertocht van ongeveer 50 kilometer voor de sportieve fietsers en een Nederlands Kampioenschap voor ‘snelste burgemeester’, ‘snelste wethouder’ en ‘snelste gemeentesecretaris’ van ongeveer 25 kilometer voor de competitieve fietsers.

Meer informatie
Meer informatie over de Wielerdag Nederlandse Gemeenten is te vinden op www.burgemeestersfietsdag.nl.