Afscheid raadslid H.C. Ju en benoeming nieuw raadslid Goeree-Overflakkee

16 december 2016

Middelharnis – Op donderdagavond 15 december 2016 was het het derde punt op de Agenda van de gemeenteraadsvergadering Goeree-Overflakkee in de Raadzaal van Bestuurscentrum Het Rondeel te Middelharnis: het afscheid en de installatie van een raadslid. De burgemeester voerde hierbij namens de raad het woord. Voorzitter mw. A. Grootenboer-Dubbelman begon met de woorden dat er afscheid genomen moest worden van een raadslid en dat dat gebeurde met ‘pijn in het hart’. Raadslid H.C. Ju nam afscheid in verband met zijn ingediende ontslag. De heer Ju was eerder zeven jaar raadslid van de gemeente Dirksland en nu reeds vier jaar raadslid voor de SGP in de gemeente Goeree-Overflakkee. Erik Ju kondigde aan zijn raadslidmaatschap te zullen beëindigen, omdat hij een nieuwe uitdaging aangaat in Malawi. Lees hieronder verder en bekijk de foto’s van Sander Nipius.

« van 9 »

Malawi
Naar verwachting worden Erik en zijn vrouw Margriet in het voorjaar van 2017 uitgezonden naar dit Afrikaanse land. In Malawi werkt de commissie Zending van de Hersteld Hervormde Kerk (ZHHK) nauw samen met de Reformed Presbyterian Church of Malawi, een kerkverband dat ongeveer 220 gemeenten telt. De ZHHK richt zich vooral op het theologisch onderwijs aan voorgangers en evangelisten. Erik gaat in Malawi als organisatiedeskundige aan de slag.

Woorden voorzitter
Erik Ju kreeg, als blijk van waardering en dank voor de afgelopen vier jaar, een tastbare herinnering uit handen van Ada Grootenboer-Dubbelman. Daarbij vertelde ze: “Erik, ik heb jou in de afgelopen jaren leren kennen als een integer en rustig raadslid. Kort van stof, maar altijd ’to the point’, met veel humor, een goede dossierkennis en altijd goed gekleed. We kennen allemaal jouw enorme voorliefde voor de mooie pakken en stropdassen. Stropdassen heb je er veel en van goeie kwaliteit heb ik me laten vertellen. Dus we dachten dat het leuk zou zijn om jou een stropdas van ons eiland mee te geven en die hebben we laten maken. Hij is ongetwijfeld van mindere kwaliteit als wat jij gewend bent, maar het is wel een uniek exemplaar. Hij laat je in ieder geval nog vaak aan ons terugdenken. Daarnaast hebben we naar een ander kado voor jou gezocht. Iets kleins om ook mee te kunnen nemen: ook hebben we manchetknopen met het wapen van de gemeente erop.”

Installatie
De procedure tot benoeming van een opvolger, die eveneens uit de SGP komt, werd al in gang gezet bij het bekend worden van het ontslag van de heer Ju. Na het formele afscheid van Erik Ju, vond de installatie plaats van het nieuwe raadslid door middel van het afleggen van de eed of belofte. Nieuw raadslid in de plaats van Erik ju is de eerstvolgende op de lijst van de SGP, de heer Wilstra.

Martin Wilstra
Martin Wilstra (59 jaar) is niet onbekend met het bestuur. Naast evangelisatie- en jeugdwerk is hij 25 jaar bestuurslid van de plaatselijke kiesvereniging van de SGP te Nieuwe-Tonge en was hij 15 jaar bestuurslid van de voormalige gemeentelijke kiesvereniging Middelharnis. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de nieuwe gemeentelijke afdeling van de SGP op Goeree-Overflakkee. Wilstra is inmiddels 40 jaar werkzaam als Informaticus. Sinds 2003 werkt hij op het hoofdkantoor van Wessanen, een bedrijf in de biologische voedingsmiddelenindustrie. Hij vervulde diverse ICT-management rollen en is momenteel werkzaam als Information Manager European ICT.

Portefeuille
Sinds 1998 is hij lid van de cliëntenraad van de Stichting Adullam Gehandicaptenzorg en enige jaren voorzitter van de diaconale stichtingsraad van de TMGO en Careyn (Thuiszorg en maatschappelijk werk). Deze laatste functies sluiten mooi aan bij een deel van zijn nieuwe portefeuille: Sociale Zaken, Welzijn en Cultuur. Daarnaast zal hij zich ook op het terrein van Economie, Onderwijs en Werkgelegenheid inzetten.

Na de installatie werd de vergadering kort geschorst om elkaar de hand te drukken.