Populisme in de politiek

25 februari 2017

Op D.V. vrijdag 24 maart geeft drs. J. Schippers een lezing bij de SGP-jongeren Flakkee over populisme in de politiek. Om 19.45 uur begint de avond, die in “De Hoeksteen”, het verenigingsgebouw van de Hervormde Gemeente te Middelharnis (Ring 13), gehouden zal worden. De inloop is vanaf 19.30 uur.

De laatste jaren valt op dat feiten, opmerkelijk genoeg, nog maar een geringe rol spelen in de politiek. Rationaliteit lijkt te zijn vervangen door emotie. Dit is goed te zien in de verkiezing van Donald Trump als president van Amerika, de brexit en de hoge plaatsen in de peilingen van populistische partijen overal in Europa. De heer J. Schippers zal hier op 24 maart, anderhalve week na de Tweede Kamerverkiezingen, een lezing over komen geven. Het populisme zal deze avond vooral bekeken worden in het licht van de verkiezingsuitslag.

Doctorandus J. Schippers (1964), onze spreker deze avond is directeur van het Wetenschappelijk instituut van de SGP.

Op deze avond, die gehouden wordt in samenwerking met de plaatselijke afdeling te Middelharnis, bent u van harte welkom.