Nieuwe bedrijfsauto’s voor de gemeente Goeree-Overflakkee

8 april 2017

Op woensdag 15 maart ondertekenden de heer Eric Berkhof van de Van Mossel Automotive Groep en wethouder Arend-Jan van der Vlugt een overeenkomst voor de aanschaf van nieuwe bedrijfsauto’s voor de buitendienst van de gemeente Goeree-Overflakkee. Het huidige wagenpark moet namelijk hoognodig vervangen worden en daarom sloot de gemeente een nieuw raamcontract voor vier jaar af.

De officiële ondertekening van het contract voor het nieuwe wagenpark voor de buitendienst vond plaats op woensdag 15 maart. Behalve de ondertekenaars, de heer Eric Berkhof (Van Mossel Automotive Groep) en wethouder Arend-Jan van der Vlugt (gemeente Goeree-Overflakkee), was ook Bert van Biert van Auto Koese uit Middelharnis hierbij aanwezig. Dit bedrijf zal namelijk het onderhoud gaan verzorgen van de nieuwe bedrijfsauto’s.

Aanbesteding
De overeenkomst kwam tot stand na een wettelijk verplichte Europese aanbestedingsprocedure. Bij een aanbesteding maakt de gemeente bekend dat zij een opdracht wil laten uitvoeren en vraagt bedrijven om een offerte in te dienen. Om de procedure zorgvuldig te laten verlopen, begeleidde Inkoopbureau Euro Management Consultants Nederland NV de gemeente bij deze aanbesteding. De Van Mossel Automotive Groep kwam als beste partij naar voren. Zij zullen vanuit hun autobedrijf ‘Van Mossel Peugeot’ de auto’s gaan leveren.

Vervanging wagenpark
De huidige bedrijfsauto’s van de buitendienst zijn verouderd en technisch afgeschreven, daarom vervangt de gemeente het wagenpark. De verwachting is dat de eerste nieuwe Peugeot bedrijfsauto’s (type Partner, Expert en Boxer) rond de zomerperiode van dit jaar in gebruik worden genomen.

Efficiënter werken
De buitendienst van de gemeente heeft klantvriendelijkheid en zo efficiënt mogelijk werken hoog in het vaandel staan. Dit vertaalt zich naar optimale service, meer doen tegen minder kosten en rekening houden met het milieu. In de praktijk betekent dit een kleiner wagenpark met minder bussen. Dit is onder andere mogelijk door meer bussen aan te schaffen met een dubbele cabine. Op die manier kan de buitendienst met lagere kosten hetzelfde of meer doen. Bovendien hebben de nieuwe bedrijfsauto’s schonere motoren zodat de milieubelasting beperkt wordt.

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt is blij met het getekende contact: “Met deze nieuwe bedrijfsauto’s kunnen de medewerkers van de buitendienst de inwoners van Goeree-Overflakkee optimaal van dienst zijn. Daarnaast ben ik erg blij dat de Van Mossel Automotive Groep een lokale ondernemer inschakelt om het onderhoud van het nieuwe wagenpark uit te voeren!”