Burgemeester op de koffieochtend

8 mei 2017

Burgemeester Mevr. Grootenboer die graag in contact wil komen met mensen die ze niet zo snel ontmoet en op plaatsen wil komen waar ze anders niet zo gauw komt bezocht onlangs de koffieochtend van de Gereformeerde Gemeente in Middelharnis.

Zonder dat de bezoekers er vooraf van afwisten stapte de burgemeester spontaan binnen, dronk gezellig een kopje koffie mee en maakte ongedwongen een praatje met de ouderen van de gemeente en de coördinatoren van de kerkelijke thuiszorg die naast de andere activiteiten ook deze ochtenden organiseren.

De coördinatoren vertelden haar wat de kerkelijke thuiszorg voor de gemeente betekent. Ze sprak haar waardering uit voor het werk wat gedaan wordt en zag dit als een mooie invulling van participatie die ook binnen de WMO steeds meer gestalte krijgt. Op haar vraag of er ook buiten de gemeente hulp of activiteiten aangeboden worden gaven de coördinatoren aan dat daar wel over gedacht wordt maar er vooralsnog niet voldoende vrijwilligers zijn om de nodige continuïteit te kunnen garanderen.

De aanwezigen vonden het bijzonder leuk om onze burgemeester rond de koffietafel te ontmoeten en waardeerden haar bezoek zeer.