GO-markt geopend onder grote belangstelling van bedrijfsleven, onderwijs en intermediaire organisaties

28 juni 2017

Na een opstartperiode van een maand is op dinsdagmiddag 27 juni de GO-markt  officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Gerrit de Jong (Sociale Zaken), Adrie Krielaart (Onderwijs), Jan Abresch (Ondernemers), Ans Hartman (intermediair Randstad) en Gerdie Schellevis (Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta). Met het gezamenlijk weghalen van de gemeentevlag werd de vacaturewand in de GO-markt zichtbaar.

Meer werkgelegenheid
Wethouder De Jong noemt de GO-markt dé ontmoetingsplaats voor werkzoekenden op Goeree-Overflakkee. Een fysieke locatie waar de 3 O’s, Onderwijs, Ondernemers en Overheid, zijn vertegenwoordigd alsmede intermediaire organisaties. De GO-markt is primair bedoeld voor de werkgelegenheid op het eiland. De Jong: “Het streven is dat mensen via de GO-markt werk vinden doordat alle vacatures op deze locatie worden aangeboden. Iedere werkzoekende kan in de GO-markt terecht, of je nu wilt wisselen van baan of in een uitkeringsafhankelijke situatie terechtkomt”.

Meer kans op de arbeidsmarkt
Alle inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen in de GO-markt terecht voor informatie over werk, werkgelegenheid, onderwijs en economie. Indien nodig is dit ook de plaats waar ondersteuning kan worden geboden bij het verwerven van betaald werk. Doordat alle partijen die kunnen bijdragen aan een mogelijke kans op werk zijn samengebracht in de GO-markt, ontstaat hier een win-win situatie voor alle betrokkenen. De Jong: “In de GO-markt worden de kansen op de arbeidsmarkt in alle opzichten vergroot. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt hulp geboden, ondernemers ontmoeten hier potentiële kandidaten voor hun vacatures en met het aanhaken van het onderwijs wordt gezorgd voor een optimale aansluiting tussen het leeraanbod en de vraag van ondernemers”.

De handen in één
Gerdie Schellevis, vestigingsmanager bibliotheek Middelharnis, is blij met de komst van de GO-markt. “We hebben er een derde van onze oppervlakte voor opgegeven, 20.000 boeken verplaatst, maar we zijn er trots op dat de gemeente bij ons aanklopte met dit initiatief. Het is nu een kwestie van samen bouwen, elkaar versterken en doorverwijzen naar elkaar”. Ook Adrie Krielaart, regiodirecteur Edudelta, ziet in de GO-markt de praktische vertaling van de verbinding tussen scholen en bedrijfsleven. “We moeten elkaar opzoeken, relaties onderhouden en loopbaanactiviteiten koppelen. Ik nodig alle bedrijven en onderwijsinstanties uit om dit voort te zetten in de GO-markt!”. Jan Abresch, sales engineer bij  Breston B.V., sprak namens het bedrijfsleven zijn wens voor de toekomst uit: “Laten we allemaal ons steentje bijdragen en Flakkee op de kaart zetten. Samen zorgen we ervoor dat hier de match naar werk kan plaatsvinden. Als ondernemers geen vacatures aanleveren, komen inwoners hier niet zoeken naar een passende baan (…)!”

Openingstijden
U vindt de GO-markt in de bibliotheek van Middelharnis aan het Kerkepad. De GO-markt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.