Informatie- en inspraakavond ontwikkeling woningbouw Achthuizen

20 september 2017

De gemeente Goeree-Overflakkee is van plan om aan de H’Oranjeweg in Achthuizen woningbouw te realiseren, bestaande uit ongeveer negen woningen. Kroon en De Koning bv is voornemens om een woningbouwplan te ontwikkelen voor het gebied tussen de H’Oranjeweg en de Zandweg in Achthuizen. Om beide plannen toe te lichten, vindt er op woensdag 27 september 2017 een informatie- en inspraakavond plaats.

De informatie- en inspraakavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Het Buurthuis, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Tijdens deze avond krijgen bezoekers een korte presentatie over het plan aan de H’Oranjeweg en over het plan tussen de H’Oranjeweg en de Zandweg. Daarnaast krijgt men informatie over de verkoop en is het mogelijk om vragen te stellen. Omwonenden, mogelijke kopers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

Voorontwerpbestemmingsplan
Van 6 september tot en met 3 oktober 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Achthuizen – Langstraat – Zuidzijde, 2e herziening’ ter inzage. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van het perceel aan de H’Oranjeweg met woningbouw. Daarnaast worden de huidige activiteiten van het bedrijf aan de Achthuizensedijk op de juiste manier in het bestemmingsplan geregeld. Het bestemmingsplan biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Inspraakreactie
Het voorontwerpbestemmingsplan is tot en met 3 oktober 2017 in te zien op het gemeentehuis en digitaal via www.goeree-overflakkee.nl/terinzage. U kunt bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Achthuizen – Langstraat – Zuidzijde, 2e herziening’ kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij het indienen van uw inspraakreactie het referentienummer Z-14-38177 te vermelden.

Voor het plan tussen de H’Oranjeweg en de Zandweg is nog geen ruimtelijke procedure gestart om woningbouw mogelijk te maken.