Campagne SGP startte in Nieuwe Tonge

17 februari 2018

Afgelopen vrijdag 16 februari werd om half acht in ‘Ons Dorpshuis te Nieuwe Tonge de campagne van de SGP officieel afgetrapt. Hierbij waren veel raadsleden en kandidaten aanwezig. Het motto in de campagne is: ‘Betrokken tot ín de kern’. Lijsttrekker Kees van Dam lichtte dit nader toe.

Nadat de avond is geopend is het woord aan vijf (kandidaat)raadsleden. Zij maken ieder een kort statement over een van de speerpunten van de SGP bij de komende verkiezingen. Huidig raadslid Corné Grinwis vertelt iets over recreatie, terwijl kandidaat Erwin Guijt het over de zondagsrust heeft. Peter Klink heeft het over de meerwaarde van burgerparticipatie, Simon van der Tang houdt een betoog over duurzaam rentmeesterschap en Rien van der Boom is hekkensluiter met een verhaal over zorgen voor elkaar. Daarna licht lijsttrekker Van Dam kort het verkiezingsprogramma toe. Na de pauze is er nog een forumdiscussie, waarbij er verschillende vragen gesteld worden over een scala aan onderwerpen, waaronder waterstof, drugs en bebouwing. Er volgen nog diverse andere bijeenkomsten rondom de verkiezingen. Zo is men bijvoorbeeld op D.V. 10 maart welkom bij A Seal voor de SGP Gezinsmiddag en spreken de SGP-jongeren over de verkiezingen op zaterdag 17 maart.