Geslaagde SGP-gezinsmiddag bij A Seal Stellendam

12 maart 2018

Zaterdag 10 maart verwelkomde SGP Goeree-Overflakkee bij A Seal zo’n 500 bezoekers bij het Zeehondencentrum in Stellendam. Het was één van de georganiseerde activiteiten rondom de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Een geslaagde middag en mogelijk voor herhaling vatbaar’, aldus de Goereese afdelingsvoorzitter Huibert Slingerland. Die daarbij tevens wees op de goede samenwerking tussen besturen, jongeren en fractie.

‘Tijdens de campagne hebben we gekozen voor verschillende activiteiten waarbij we diverse doelgroepen willen bereiken.’, aldus campagneleider Peter Grinwis. ‘Naast verkiezingsbijeenkomsten, prikacties met flyers, bezinnende bijeenkomsten ook deze middag. Een week eerder stonden de SGP-jongeren bij de Mekkerstee. Daarmee blijven we benadrukken dat dat de SGP een echte gezinspartij is. Ook de SGP-jongeren laten zich horen. Zo is er zaterdagavond 17 maart een speciale bijeenkomst voor jongeren met als thema ‘het belang van jongeren in de politiek’. Daarnaast zal de SGP ook aanwezig zijn op de verkiezingsmarkt op het Diekhuusplein in Middelharnis, eveneens zaterdag 17 maart’.

A Seal
Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. De kinderen ontvingen deze middag van de SGP-jongeren een gepersonaliseerd zeehondje. Daarnaast werd actief mee gedaan aan de speurtocht in het zeehondencentrum. Overigens stelde de gemeenteraad vorige week budget beschikbaar om het centrum nog aantrekkelijker te maken als elk-weer-voorziening.

Betrokken
Lijsttrekker Kees van Dam krijgt deze middag opnieuw de gelegenheid om het verkiezingsprogramma toe te lichten: ‘Betrokken tot ín de kern!’ ‘Het woord ‘betrokken’ betekent volgens de Van Dale: ‘ermee gemoeid zijn, zich persoonlijk voor iets verantwoordelijk voelen’, maar ook: ‘er deel van uitmaken’. De raadsleden en andere betrokkenen die namens de SGP hun werk mogen doen op Goeree-Overflakkee, voelen zich verbonden met het eiland. Het wel en wee van het eiland gaat hen aan. Zij zijn ván het eiland en dragen verantwoordelijkheid vóór het eiland’, aldus van Dam. De SGP wil midden in de samenleving staan. Raadsleden zijn zichtbaar en bereikbaar. ‘Niet voor niets zijn deze middag veel kandidaten bij A Seal aanwezig om te spreken met burgers’.

Kern
Het woord kern kan ook ‘het voornaamste van iets’ betekenen. Een van de kerntaken van de overheid is om oprecht het beste te zoeken voor de bevolking van ons mooie eiland. De rust, kust en ruimte bewaren en de kleinschaligheid van het eiland koesteren. Anderzijds ook het kernbegrip rentmeesterschap in de praktijk brengen; de aarde bouwen en bewaren. In de kern van de SGP zit de zorg voor kwetsbaren, minderbedeelden en ouderen op het eiland. Daarbij hoort ook steun voor mantelzorgers. Een kern is ook het binnenste van een touwwerk van vier of meer strengen, wat een lijn veerkrachtiger en sterker maakt. ‘Samen – overheid, organisaties, onderwijs en omgeving – kunnen we iets betekenen voor de samenleving en deze kerngezond houden’, aldus de lijsttrekker van de SGP.