SGP weer grootste – Vitale Kernen winnaar

22 maart 2018

De SGP op Goeree-Overflakkee is weer de grootste partij en komt met 7 zetels in de raad, direct gevolgd door VKGO (Vitale kernen Goeree-Overflakkee) met 6 zetels. Ook het CDA wist het zetelaantal te vergroten van 3 naar 4 zetels. Felicitaties aan die partijen.

Door de hoge opkomst en het niet meer toegestaan zijn van een lijstverbinding verloor de SGP op Goeree-Overflakkee wel twee van de negen zetels. In een reactie laat lijsttrekker Kees van Dam weten dat hij met dankbaarheid mag terugzien op de verkiezingsuitslag, waarbij hij het bijzonder noemde dat de restzetel bij de SGP terecht kwam.  ‘In aantal stemmen en aantal zetels is de SGP daarmee weer de grootste partij. Ook mooi dat nieuwkomer Simon van der Tang uit Ooltgensplaat zijn plek in de nieuwe fractie gaat krijgen. De gesprekken voor de nieuwe coalitie zullen binnen afzienbare tijd starten. Dankbaarheid aan de Heere die alle dingen in Zijn hand heeft. Soli Deo Gloria’.