Expeditie Haringvliet gaat weer varen!

15 mei 2018

Op zaterdag 2 juni gaat Expeditie Haringvliet weer van start! Na succesvolle expedities in 2016 en 2017 wordt, in opdracht van de omliggende gemeenten, ook in 2018 door de Waterbus gevaren naar het Haringvliet. Van 2 juni tot en met 30 september vaart de Waterbus een gevarieerde dienstregeling op verschillende dagen vanuit Rotterdam, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Dordrecht. Stap op en vaar naar Tiengemeten, Middelharnis, Hellevoetsluis, Stellendam en Willemstad.

Waterbus
De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Vanuit Rotterdam wordt er een tussenstop gemaakt in Oud-Beijerland en Spijkenisse. Eric Schipper, directeur van Aquabus BV. waar de Waterbus onderdeel van uitmaakt, is blij met het voortzetten van de Expeditie in 2018 “Het Haringvliet ligt op steenworp afstand van Rotterdam en Dordrecht. De reis via het water is niet alleen een leuke beleving, maar tegelijkertijd ontlasten we daarmee ook het lokale wegennet.”

Dagje Uit
Expeditie Haringvliet biedt voor het hele gezin een mooi dagje uit. Op Tiengemeten is er voor kinderen een grote natuurspeelplaats, en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om het leefgebied van de bever onder begeleiding van een boswachter te bezoeken. Op Goeree- Overflakkee kun je een kijkje te nemen bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Hier worden zieke zeehondjes opgevangen en uiteindelijk weer vrijgelaten in de natuur. In Stellendam kun je ook een bezoek brengen aan de visafslag. Middelharnis heeft een gezellig winkelgebied, en
Willemstad is een oude vestingstad met forten en kerken. De horecavoorzieningen en de mooie uitzichten geven een heerlijk gevoel van vrijheid. Ook Hellevoetsluis biedt genoeg voor een dag vertier, ontdek bijvoorbeeld de historische Vesting.

Droomfondsproject Haringvliet
De vaarverbinding naar en over het Haringvliet maakt onderdeel uit van het Droomfondsproject Haringvliet en komt mede tot stand door de financiële bijdrage van de omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Het Haringvliet is een bijzonder natuurgebied op steenworp afstand van steden als Rotterdam en Dordrecht. Een delta die door miljoenen trekvogels wordt gebruikt als belangrijke tussenstop voor de lange tocht van de noordelijke toendra’s naar Zuid-Europa en Afrika én omgekeerd. Waar het zomers wemelt van de grote sternen en de lepelaars, maar ook de majestueuze vis- en zeearend regelmatig overvliegen. In 2018 gaan de sluizen van de Haringvlietdam op een kier en kunnen vissen, zoals de zalm en steur weer tussen zee en rivier trekken.