Brandweerman Marinus van Loon uit Oude-Tonge ontvangt Koninklijke Onderscheiding

29 juni 2018

Op vrijdagavond 29 juni 2018 is de heer Marinus van Loon benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn onderscheiding uitgereikt door locoburgemeester Berend Jan Bruggeman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

32 jaar geleden begon Marinus van Loon bij blusgroep Oude-Tonge, waar hij de laatste 15 jaar de functie van  coördinerend bevelvoerder vervulde. Op  29 juni nam hij afscheid van het brandweerkorps van Oude-Tonge.

De wijze waarop hij zijn brandweertaken uitvoerde was een voorbeeld voor zijn collega’s. Hij was een trouwe bezoeker van de oefenavonden, en of dit nu als oefenleider was of dat hij mee kon doen aan een oefening als bevelvoerder of manschap, hij was er altijd!

Door zijn lange staat van dienst heeft hij veel betekend voor de bevolking van Oude-Tonge,  maar ook daarbuiten als hij werd ingezet voor assistentie elders in de regio.