Rotterdam Partners bezoekt Goeree-Overflakkee

12 juni 2018

Op maandag 11 juni bracht het team ‘International Trade en Investments’ van Rotterdam Partners een bezoek aan het team Economische Zaken van de gemeente Goeree-Overflakkee. Het doel van deze teamuitwisseling was het beter leren kennen van het eiland Goeree-Overflakkee en het intensiveren van de samenwerking, zodat er gezamenlijk actie ondernomen kan worden als zich kansen voordoen in de regio.

Rotterdam Partners Trade en Investment is het startpunt voor bedrijven en investeerders die zich willen vestigen of naar uitbreiding zoeken in de omgeving van Rotterdam. Het team geeft informatie, biedt toegang tot allerlei netwerken, helpt met het zoeken naar subsidies, faciliteert samenwerking met het onderwijs en helpt met administratieve zaken. Het intensiveren van de samenwerking met Goeree-Overflakkee biedt kansen, aangezien de Randstad overvol dreigt te raken en Goeree-Overflakkee op zoek is naar kwalitatieve groei, passend bij de aard en schaal van het eiland.

Het gezelschap heeft onder meer een bezoek gebracht aan het Visserij Innovatiecentrum te Stellendam, waar de directeur van de UFA een vlammend betoog hield voor de Nederlandse visserijsector en het feit dat Nederland voorop loopt als het gaat om innovatieve ontwikkelingen in de visserij. De bezoekers waren erg enthousiast en onder de indruk van alle activiteiten die in Stellendam plaatsvinden.

De teams van Goeree-Overflakkee en Rotterdam Partners houden nauw contact over kansen die zich voordoen in de omgeving. Tevens gaat binnenkort een delegatie van Goeree-Overflakkee op bezoek in Rotterdam.