Wethouder Markwat loopt mee met opruimactie op 23 juni

18 juni 2018

Zaterdagochtend 23 juni organiseert het burgerinitiatief Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee, tussen 10.00 en 12.00 uur, een opruimactie op de ‘snoeproute’ in Middelharnis. Wethouder Daan Markwat loopt deze ochtend de route mee. Iedereen is welkom om aan te sluiten en mee te helpen.

Het burgerinitiatief Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee, bestaat uit een groep vrijwilligers die samen met andere inwoners en bedrijven het eiland schoon willen maken en schoon willen houden. Zij signaleren dat er steeds meer zwerfvuil komt. Zij zien graag dat inwoners en bedrijven zich bewust worden van de noodzaak van het opruimen van zwerfvuil en gaan meehelpen. Daarom organiseren zij sinds maart van dit jaar verschillende opruimacties op Goeree-Overflakkee.

Snoeproute
De gekozen route voor de opruimactie op 23 juni ligt in Middelharnis. Deze route wordt vaak door scholieren gebruikt, die heen en weer pendelen tussen de supermarkten en de scholen en daarbij weleens iets ‘verliezen’. Het startpunt van de route is bij de parkeerplaats naast het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan in Middelharnis. De route gaat langs Albert Heijn, d’n Diek en ’t Diekhuus en via de parkeerplaats van de Plus weer terug naar het startpunt. Bij de Menheerse haven zal een tussenstop worden gemaakt.

Meer informatie
Wie mee wil lopen met deze opruimactie kan meer informatie vinden over de actie op de facebookpagina Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee.