Gemeentebestuur Katwijk bezoekt Kop van Goeree

3 juli 2018

Vrijdagmiddag 29 juni 2018 brachten de gemeenteraad en het college van B en W van de gemeente Katwijk een werkbezoek aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Hierbij bezocht de groep zowel het visserij innovatiecentrum in Stellendam als het Landal Strand Resort Ouddorp Duin in Ouddorp.

De in Stellendam geboren en getogen Katwijkse burgemeester Cornelis Visser voerde de delegatie uit Katwijk aan. Hij wilde zijn collega’s uit Katwijk graag kennis laten maken met zijn geboortegrond. De raads- en collegeleden uit Katwijk brachten een werkbezoek aan de kop van Goeree, omdat zij zich graag wilden verdiepen in de thema’s visserij en recreatie en toerisme. Net als Goeree-Overflakkee is ook Katwijk een kustgemeente en zo leren beide gemeenten van elkaar.

Visserij innovatie
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verwelkomde het gezelschap in restaurant De Zeemeeuw in Stellendam. Na een gezamenlijke lunch ging het gezelschap richting het visserij innovatiecentrum op de visafslag. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt vertelde hier over de actuele initiatieven op het terrein van duurzaamheid en energie op Goeree-Overflakkee. Directeur van de United Fish Auctions (UFA), Johan van Nieuwenhuijzen, vertelde aansluitend over de visserij in Stellendam. Manager Johan Baaij gaf uitleg tijdens de rondleiding door het visserij innovatiecentrum. Innovaties worden in dit centrum op schaal gemaakt en getest.

Ouddorp Duin
Om vier uur kwam het gezelschap aan bij Strandtheater Houten Kaap, dat onderdeel is van het Strand Resort Ouddorp Duin. Na een korte presentatie leidde bestuursvoorzitter Alexander den Hollander de groep over het park rond. Het onderwerp recreatie en toerisme op Goeree-Overflakkee werd in het strandtheater toegelicht door wethouder Peter Feller en beleidsadviseur Joël Eichler. Wat hetzelfde thema betekent voor de gemeente Katwijk, lichtte de Katwijkse wethouder Jacco Knape toe.

Tijdens het werkbezoek vond de nodige informatie-uitwisseling plaats en was er volop interactie tussen de raads- en collegeleden van beide gemeenten. Ook door het mooie weer op deze dag, kan gesproken worden van een geslaagd werkbezoek.