Verkiezingsavond SGP – Goeree-Overflakkee op of van de kaart?

26 februari 2019

Op D.V. dinsdag 5 maart organiseert SGP Goeree-Overflakkee in samenspraak met het campagneteam van SGP Zuid-Holland een politieke avond met als thema: ‘Goeree-Overflakkee op of van de kaart?’ De avond staat in het teken van de verkiezingen voor het Waterschap, de Provinciale Staten en indirect de Eerste Kamer. Ook lokale fractieleden zullen hun medewerking geven aan deze avond. De avond start om 19:30 uur in een zaal van de Ger. Gemeente te Dirksland.

Tijdens de bijeenkomst zullen Nico de Jager, lijsttrekker van de SGP in Zuid-Holland en Wim de Jong, lijsttrekker SGP Waterschap Hollandse Delta ingaan op het werk van de provincie en waterschap. Daarbij komen zeker regionale onderwerpen aan de orde. Wil de provinciale SGP blijven investeren in Goeree-Overflakkee of is de randstad belangrijker. Kunnen we voldoende woningen bouwen en bedrijven huisvesten en hoe wordt de bereikbaarheid vergroot? Hoe zit het met onze veiligheid voor wat betreft water. Blijven we in de toekomst droge voeten houden? Moeten er al maatregelen genomen worden voor de klimaatveranderingen en wat betekent dat? Vragen waar de lijsttrekkers zeker niet aan voorbij zullen gaan.

Debat
Het belooft dus een zeer interessante avond te worden, waarbij u gelegenheid krijgt om met de sprekers in debat te gaan. Debatleider deze avond is Ard Dam van de SGP-jongeren Goedereede.

Na afloop van deze avond kunt u onder het genot van een hapje en een drankje informeel met de sprekers van gedachten wisselen. Iedereen is van harte welkom op deze verkiezingsbijeenkomst!

Stemopbrengst
Daarnaast willen we het belang van stemmen op 20 maart benadrukken. U mag één keer gaan stemmen, voor twéé verkiezingen maar dit heeft drie keer resultaat! De Statenleden kiezen namelijk de leden van de Eerste Kamer. Laat uw stem niet verloren gaan!

Kandidaten
Vanuit Goeree-Overflakkee staan op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten: Hendrik Herweijer (Dirksland), Peter Grinwis (Ouddorp) en Servaas Stoop (Dirksland). Voor het Waterschap Hollandse Delta zijn dat: Peter Grinwis (Ouddorp), Thijs Visser (verhuist van Zuid-Beijerland naar Middelharnis), Adri Houweling (Oude-Tonge), Aren-Jan Kardux (Dirksland), Adrie van Gurp (Ooltgensplaat), Marco Born (Middelharnis).