Raad bezocht kern Stellendam

23 maart 2019

Tijdens het werkbezoek afgelopen vrijdagmiddag 22 maart werden de gemeenteraad van Goeree Overflakkee door Adrie Tieleman als penningmeester van de dorpsraad bijgepraat over de kern Stellendam. Bij het kernbezoek waren vanuit de SGP-fractie aanwezig: Rien vd Boom, Hendrik Herweijer, Pieter Breederveld en Peter Grinwis.

In de presentatie kwamen langs de visserij die voor het dorp belangrijk is, het zwembad, het ‘Haagse Huus’en nog veel meer belangrijke zaken. Zowel het zwembad als het Haagse Huus mogen nooit verdwijnen. Dat was wat de raad in ieder geval moest weten.

De dorpsraad, die best tevreden is over hun dorp en over de samenwerking met de gemeente, had nog wel een aantal wensen. Het moet in ieder geval een rustig dorp blijven waar het prettig wonen is, de infrastructuur moet op orde blijven, het ‘Haagse Huus’ zou een upgrade moeten krijgen, de ijsbaan zou verbeterd moeten worden en dat gebiedje zou meer functioneel ingericht kunnen worden en de rotonde aan het eind van de Voorstraat zou nodig opgeknapt moeten worden maar die is van de provincie.

Stellendam telt 21 verenigingen en 388 ondernemingen die ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Er zijn 3 basisscholen met totaal 268 leerlingen. Verder beschikt Stellendam over een kinderopvang, een supermarkt en er zijn restaurants een huisartsen en een tandarts.

De raad maakte een rondgang door het dorp, langs de haven, liepen langs de molen, en kwamen in het Stellebos waar een aantal jaren geleden een prachtige natuurspeeltuin is aangelegd om in het Haagse Huus het werkbezoek af te sluiten met een hapje en een drankje. Daar dankte de voorzitter van de dorpsraad: Peter Klink de raad voor het bezoek dat de raad wilde afleggen en dankte de burgemeester wederkerig de dorpsraad voor de gastvrijheid en de informatie die werd verstrekt.