SGP blijft grootste op Goeree-Overflakkee

22 maart 2019

De SGP blijft de grootste partij op Goeree-Overflakkee. We willen dan ook iedereen bedanken die op de SGP heeft gestemd, zowel voor de Provinciale Staten als voor het Waterschap. De gekozen kandidaten zijn gemotiveerd om het verkiezingsprogramma te vertalen naar beleid in provincie en waterschap.

Door een hoge opkomst heeft de SGP helaas wel de zetel die we de vorige keer erbij kregen op moeten geven in de Staten van Zuid-Holland. Samen met de ChristenUnie zal de SGP weer een gezamenlijke fractie vormen. Daarmee is zij een stevige partij met 5 zetels en na Forum voor Democratie en de VVD een van de grootste fracties in Zuid-Holland.

Hoewel ca. 1000 stemmen meer in het Waterschap komt de SGP daar met 1 zetel terug. De hoge opkomst bij de Provinciale Staten verkiezingen zorgde ervoor dat de tweede zetel niet ingenomen kon worden. Wim de jong, lijsttrekker van de SGP bij het Waterschap weet zich gesteund door een team van in totaal 6 mensen die het fractiewerk mede vorm zullen geven.