SGP: Ambulancemedewerkers verdienen compliment

11 juni 2019

De Ambulancemedewerkers van de post in Goedereede verdienen een groot compliment. Nadat mede vanuit de politiek, waaronder ook de SGP, was geconstateerd dat de aanrijtijd voor de Kop van ons eiland ver onder de maat was hebben een groep van acht ambulancemedewerkers op vrijwillige basis de afgelopen tijd in een pilot een 24-uurdienst bemenst met als resultaat een enorme verbetering in de aanrijtijden.

SGP-raadslid Peter Grinwis stelde in de raadsvergadering onlangs vragen over een brief van deze medewerkers. Zij geven aan dat de ondernemingraad (OR) van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) nog niet akkoord zijn gegaan met een 24-uurs dienst voor Ambulancepersoneel. De medewerkers geven in hun brief aan dat de door hun gedraaide pilot juist een significante verbetering heeft laten zien met een enorme winst en goed en veilig gevoel. Zo is de ambulance in 96% van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatste, terwijl dit voor de pilot nog 72% was. Veranderingen binnen de VRR zouden erop duiden dat de 24-uurdienst mogelijk zou vervallen. Dat willen de ambulancemedewerkers voorkomen.

Peter Grinwis: ‘De ambulancemedewerkers die dit op vrijwillige basis hebben gedaan moeten wat ons betreft een compliment krijgen. Graag zouden we een duiding van deze brief ontvangen. Vanzelfsprekend moet er, wat ons betreft, alles aangedaan worden om de situatie die nu verbeterd is te behouden’. De burgemeester zegde toe hierop terug te komen en gaf in haar antwoord aan dat de pilot in ieder geval weer verlengd is voor een jaar en er alles aan zal doen om de 24-uurdienst te behouden.