Bosseschool ontvangt zesde Groene Vlag

25 september 2019

Onder luid applaus van de leerlingen van groep 3 tot en met 8 namen vorige week de leerlingen van het Eco-team en juf Eveline het Eco-Schools-certificaat van wethouder Tea Both-Verhoeven in ontvangst.

Het officiële certificaat hoort bij de zesde Groene Vlag, die de school daarna kreeg uitgereikt en in de top mocht hijsen. De Bosseschool is daarmee de tweede basisschool in Nederland die al zoveel vlaggen heeft verdiend. De school laat hiermee zien dat milieuzorg, duurzaamheid en omgevingsonderwijs echt verweven is in hun lesprogramma. De eerste basisschool die een zesde vlag heeft behaald, was OBS De Molenvliet uit Stad aan ’t Haringvliet.

Actief Eco-Team
De wethouder complimenteerde het actieve Eco-Team, dat bestaat uit zes leerlingen, een aantal leerkrachten en een betrokken Eco-Ouder. Zo worden er presentaties gehouden in de groepen om aandacht te vragen voor bijvoorbeeld het scheiden van afval en de plastic soup. Er worden debatten georganiseerd over actuele milieuonderwerpen zoals windenergie en het eten van vlees. Ook heeft de school al jaren schooltuintjes bij het gebouw en wordt er zowel op het plein als in de omgeving het zwerfafval opgeruimd.

Groen schoolplein
Meer groen in de school en een nieuwe Eco-hoek zijn nog wensen van het Eco-Team. Ook droomt het team over het vergroenen van het schoolplein en een sedum-dak zou heel mooi zijn. “Ga door met deze mooie plannen”, antwoordt de wethouder. “Op een groen schoolplein is het niet alleen leuk spelen, maar het is ook goed voor de natuur”. De cheque van € 500,00 van coöperatie Deltawind is al een mooi bedrag voor de uitvoering van alle ideeën.

Eco-Schools programma
Op Goeree-Overflakkee doen zo’n negen scholen mee aan Eco-Schools. Een internationaal erkend programma dat leerlingen en de school stimuleert om duurzaam te denken en te doen. Meer informatie is te vinden op de website www.eco-schools.nl.