‘Vrijheidsconcert 75 jaar’ een succes!

12 oktober 2019

Op vrijdagavond 11 oktober vond het ‘Vrijheidsconcert 75 jaar’ plaats. Ruim 300 mensen hadden een kaartje gekocht. Zij genoten in Recreatiecentrum De Staver van een indrukwekkend optreden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Vrijheid
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman opende de avond. In haar toespraak stond zij stil bij onze vrijheid. “We zien hoe kostbaar vrijheid is aan de situaties in andere landen in de wereld. Daarom is het goed om stil te staan en te beseffen welk een groot goed vrijheid is.”

Uniek
Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht gaf de primeur van de unieke show ‘Soul in the Air’. Met een verassende samenwerking tussen het orkest en vier zangers, werd het publiek muzikaal meegenomen door de afgelopen 75 jaar. Ondersteund door een imposante lichtshow werden er aangrijpende én moderne nummers gespeeld.

De Sir Oliversband, The Bigband of Plenty uit Den Bommel maakte de afterparty tot een succes. Met hun enthousiasme en pakkende sound speelden zij populaire nummers van ‘toen en nu’.

Vier je Vrijheid 2020
Met het vrijheidsconcert werd de aftrap gedaan voor ‘Vier je Vrijheid 2020’ op Goeree-Overflakkee. In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Dit zal landelijk herdacht en gevierd worden. Ook op Goeree-Overflakkee worden er diverse activiteiten georganiseerd. Deze vinden plaats tussen 1 april en 9 mei 2020. Op een later moment leest u hier meer over in de lokale media.