Kinderen brengen burgemeester ontbijt

9 november 2019

Vrijdag 8 november brachten 21 kinderen van OBS Buten de Poorte uit Goedereede een ontbijtje bij burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman in het gemeentehuis. Met dit gezamenlijke Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Om het belang van een gezond ontbijt te onderschrijven werden de kinderen van groep 5 en 6 van OBS Buten de Poorte door de burgemeester uitgenodigd om met haar te ontbijten. De kinderen brachten zelf het ontbijt mee, o.a. gesponsord door Bakkerij Akershoek, Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. De burgemeester kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.