Daan van den Broek uit Dirksland Koninklijk onderscheiden

17 december 2019

Dinsdagavond 17 december 2019 ontving de heer Daan van den Broek een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. De burgemeester reikte de onderscheiding uit in de voetbalkantine van DVV’09.

De heer Van den Broek begon in 1969 als vrijwilliger bij VV Dirksland. Hier vervulde hij veel bestuurlijke taken en nu nog steeds is hij consul; zo controleert hij iedere zaterdagmorgen de velden en kleedkamers.

Ook zette hij zich met hart en ziel in voor zowel het schoolvoetbal als zaalschoolvoetbal op Goeree-Overflakkee. Sinds 1987 organiseert hij de schoolvoetbal-toernooien voor het hele eiland. Hij begon met 7 scholen en dit is uitgegroeid naar 31 scholen! Op verzoek van de KNVB is hij vanaf 1990 ook de organisatie van het zaalschoolvoetbal erbij gaan doen. Dit jaar heeft hij – na 32 jaar – besloten om het stokje over te dragen.

Daarnaast vervult de heer Van den Broek de volgende vrijwilligerstaken:

  • 33 jaar bestuurslid van de landarbeidersvereniging
  • 25 jaar medeorganisator bij de wedstrijden van AV Flakkee
  • 7 jaar vrijwilliger bij het uitzetten van de Tulpenwandeltocht
  • 6 jaar vrijwilliger bij het Thomashuis

In zijn werkzame leven was hij 40 jaar lang in dienst bij Stichting Zuidwester, waar hij nu nog wekelijks te vinden is voor hand- en spandiensten.

Al deze taken verrichtte hij belangeloos en met enorm veel enthousiasme en inzet. De burgemeester verraste de heer Van den Broek bij DVV’09, waar hij zijn 50-jarig jubileum vierde. Hier werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.