Studie- en beroepenmarkt Goeree-Overflakkee: inspireert leerlingen én ondernemers

11 december 2019

Geweldige baankansen, een goed salaris of toch je hart volgen? Bij het kiezen van een opleiding of beroep kan het allemaal een rol spelen. Voor jongeren is het vaak een lastige keuze. Voor ondernemers is het aan de andere kant niet eenvoudig om goed geschoolde krachten aan te trekken. De studie- en beroepenmarkt Goeree-Overflakkee is dé uitgelezen kans voor jongeren om zich te oriënteren en voor lokale ondernemers om zich te presenteren!

Kennismaken
Op 4 februari 2020 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee de zesde editie van de studie- en beroepenmarkt voor leerlingen en ouders. Verantwoordelijk wethouder Peter Feller nodigt leerlingen en lokale ondernemers van harte uit om deel te nemen: “Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met diverse mbo, hbo en wo opleidingen en bedrijven op Goeree-Overflakkee. Die kennismaking komt de arbeidsmarkt op Goeree-Overflakkee ten goede!”

Leerlingen kunnen zich tijdens de studie- en beroepenmarkt op verschillende pleinen (zoals techniek, zorg en welzijn, handel- en dienstverlening en groen) laten informeren over de arbeidsmarkt op Goeree-Overflakkee. Zij kunnen concreet met de ondernemers in gesprek over toekomstmogelijkheden. Daarnaast krijgen leerlingen meer informatie over de verschillende beroepsopleidingen.

Laagdrempelig
Om deze editie van de studie- en beroepenmarkt weer tot een succes te maken, is de hulp van lokale ondernemers hard nodig! Het streven is dat de leerlingen een goed beeld krijgen van alle verschillende branches op Goeree-Overflakkee.

Alex van Kampen, eigenaar van reclamebureau DINK, doet vanaf de eerste editie van de markt mee: “Ik vind het belangrijk om de afstand tussen leerlingen en ondernemers te verkleinen. Leerlingen moeten op een laagdrempelige manier alle informatie kunnen verzamelen om een goede keuze te maken voor hun toekomst. En dat is ook weer goed voor de toekomst van ons als ondernemers!” 

Informatie en aanmelden
De studie- en beroepenmarkt is een samenwerking tussen de gemeente Goeree-Overflakkee, CSG Prins Maurits en RGO Middelharnis. De markt is bedoeld voor leerlingen van vmbo en mavo 2-klassen, havo 4-klassen en vwo 5-klassen van de genoemde scholen. De breed opgezette voorlichtingsavond vindt daarom plaats op twee locaties, de beide schoolgebouwen (Koning Julianaweg 54 en 57 in Middelharnis). De avond begint om 18:30 uur en duurt tot 21:00 uur.

Ondernemers kunnen zich aanmelden door vóór 21 december 2019 een e-mail te sturen naar Evelyn Mijnders, beleidsadviseur Maatschappelijke Zaken (aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt), e.mijnders@goeree-overflakkee.nl.