Delegatie Flevoland bezoekt Goeree-Overflakkee

10 januari 2020

Op donderdag 9 januari verwelkomde burgemeester Ada Grootenboer bestuurders, directieleden en ambtenaren uit Flevoland. Het gezelschap was twee dagen op Goeree-Overflakkee om zich te laten informeren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie.

Na het welkomstwoord van de burgemeester gaf gedeputeerde van de provincie Flevoland, Jop Fackeldey, een presentatie over de energietransitie in Flevoland. Na deze presentatie vertelde wethouder Tea Both over de duurzame en innovatieve ontwikkelingen op Goeree-Overflakkee. Ze benadrukte in haar presentatie het belang van een goede samenwerking tussen betrokken partijen. “Op Goeree-Overflakkee werken we nauw samen met inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. We doen het samen!”

Duurzaam en innovatief programma
Op vrijdag bezocht de delegatie verschillende plekken op Goeree-Overflakkee. Zo stond een bezoek aan het Innovathuis in Stad aan ’t Haringvliet op het programma. Dit is de eerste woning in de Benelux met een eigen installatie om zonne-energie om te zetten in groene waterstof. Ook gaven inwoners, die proactief aan de slag zijn met het aardgasvrij maken van Stad aan ’t Haringvliet, een boeiende presentatie.

 

 

 

 

In de middag is de Zuiderdieppolder bezocht, gelegen tussen de haven van Dirksland en de Scheelhoek ten noorden van Stellendam. Wethouder Daan Markwat en boswachter Jan de Roon gaven een toelichting op deze geheel nieuwe polder. In het tweede deel van de middag volgden de deelnemers werksessies. Deze sessies werden verzorgd door Mark Soetman, projectmanager demofabriek zeewier (coöperatie Deltawind), Tineke Keuzenkamp, programmamanager Waterstof Goeree-Overflakkee (provincie Zuid-Holland) en Pepijn Marcus, teammanager (Kitepower).

Eiland waar je energie van krijgt”
Gedeputeerde Jop Fackeldey zei na afloop van het bezoek aan Goeree-Overflakkee erg geïnspireerd te zijn. “Ik ben onder de indruk van het eiland, de energie spat er letterlijk en figuurlijk vanaf. De slogan ‘Eiland waar je energie van krijgt’ is absoluut van toepassing!”

Meer informatie over duurzaamheid op Goeree-Overflakkee vind je op:  www.goeree-overflakkee.nl/duurzaamheid.