N215 bij Melissant en Dirksland in weekend van 7 februari afgesloten voor alle verkeer  

1 februari 2020

De provincie Zuid-Holland werkt tijdens het weekend van 7 februari 2020 aan de nieuwe rotonde Staakweg (N215) bij Dirksland. De N215 is daarom dat weekend volledig afgesloten vanaf de N57 tot aan de Watertoren (Oudelandsedijk). Het verkeer wordt omgeleid via de N57 en de N59.

Weekendafsluiting 7 februari 2020
Vanaf vrijdag 7 februari 20.00 uur tot en met maandag 10 februari 05.30 uur is de N215 vanaf de N57 tot aan de Watertoren bij de rotonde Oudelandsedijk in Dirksland afgesloten voor alle doorgaande verkeer.

Bereikbaarheid Stellendam, Dirksland en Melissant
Tijdens de weekendafsluiting is Stellendam alleen bereikbaar vanaf de N57 via de Korteweg en de Meester Snijderweg. Dirksland is alleen bereikbaar via de N215 vanaf Middelharnis. Melissant is alleen te bereiken via de N57 en de oude Provincialeweg (Plaatweg), maar het verkeer vanaf Melissant richting Stellendam en de N57 kan wel over de N215.

Omleidingsroute doorgaand verkeer
Het doorgaande verkeer wordt tijdens de weekendafsluiting omgeleid over Schouwen-Duiveland via de N57 en de N59. De extra reistijd is ongeveer een uur.

Bereikbaarheid ziekenhuis
Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is voor hulpdiensten te allen tijde bereikbaar. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleidingsroutes.

Omleiding fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de weekendafsluiting via de gebruikelijke route over de Kraaijerdijk en de Westhavendijk.

Aangepaste werkzaamheden tijdens kerkdienst
Op zondag 9 februari wordt doorgewerkt om de werkzaamheden in één weekend af te kunnen ronden en hinder te beperken. De provincie en gemeente Goeree-Overflakkee houden rekening met de Gereformeerde Gemeentekerk in Dirksland. Tijdens de diensten worden geen werkzaamheden uitgevoerd die geluidshinder veroorzaken.

Werkzaamheden onderdeel van project ‘N215 Omleiding Melissant-Dirksland’
De provincie Zuid-Holland werkt samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta aan de verkeersveiligheid en de doorstroming van de N215 tussen Melissant en Dirksland. Verschillende maatregelen verbeteren de verkeerssituatie, zoals de aanleg van een parallelweg, een fietstunnel en twee rotondes. De rotonde Staakweg is daar één van. De fundering van de rotonde is al klaar. Tijdens de weekendafsluiting wordt de rotonde geasfalteerd en aangesloten op de N215.

Reserveweekend 14 februari
Als de werkzaamheden door slecht weer uitlopen, dan worden de werkzaamheden in het reserveweekend uitgevoerd. Het reserveweekend is van vrijdag 14 februari 20.00 uur tot en met maandag 17 februari 05.30 uur.

Blijf op de hoogte via gratis sms-alert
Blijf op de hoogte van de werkzaamheden met de gratis sms-alert. Sms PZH N215 AAN naar 1008 en u ontvangt actuele informatie over de werkzaamheden, planning en afsluitingen. Bij aanmelding betaalt u eenmalig de normale sms-kosten van uw provider. Alle ontvangen sms-berichten zijn gratis.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden en over het hele project is te vinden op www.zuid-holland.nl/N215. Vragen kunnen worden gesteld aan Het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland, te bereiken per e-mail: zuidholland@pzh.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: 070 – 441 6622.