Tien brandweermannen Koninklijk onderscheiden in de brandweerkazerne van Dirksland

14 februari 2020

Vrijdagavond 14 februari 2020 speldde locoburgemeester Daan Markwat tijdens een feestelijke korpsavond van de vrijwillige brandweer bij tien brandweerlieden een Koninklijke onderscheiding op. De SGP feliciteert de gedecoreerden van harte met de Koninklijke onderscheiding. Waardering voor deze hulpverleners die 24×7 beschikbaar staan voor de samenleving is op zijn plaats.

De tien brandweermannen leverden jarenlang een waardevolle bijdrage met hun inzet aan de openbare veiligheid. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het gaat om de volgende brandweermannen:

Korps Herkingen:

  • Leo Markus
  • Johan Melissant

Korps Dirksland:

  • Anco van Oorschot

Korps Melissant:

  • Jan van der Bok
  • Jaap van Es
  • Andries van Es
  • Rinus van Soest
  • Johan Troost
  • Rob Weeda

Korps Goedereede:

  • Cees van Wijk

De overheid heeft onlangs bepaald dat alleen dit jaar nog brandweermensen een Koninklijke onderscheiding ontvangen na een aantal dienstjaren bij de vrijwillige brandweer. De wetgeving over de uitreiking van brandweeroorkondes (NVBR en OOV) blijft hetzelfde. Brandweermannen kunnen nog wel in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, maar dan op basis van bijzondere persoonlijke verdiensten.