Milieustraat Middelharnis open op afspraak

30 maart 2020

De milieustraat in Middelharnis gaat vanaf donderdag 2 april weer open, maar alleen op afspraak. Huishoudens kunnen via reiniging@goeree-overflakkee.nl een verzoek doen om langs te komen. De milieustraat is open voor de situaties dat mensen écht niet kunnen wachten met het wegbrengen van het afval. De milieustraat in Goedereede blijft voorlopig nog wel dicht.

De milieustraat is open voor de situaties dat mensen écht niet kunnen wachten met het wegbrengen van het afval. Om drukte te voorkomen en de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus optimaal na te kunnen leven, zijn er wel strikte regels.

Wat vragen wij van u?

  • Stuur een e-mail naar reiniging@goeree-overflakkee.nl met naam, adres, telefoonnummer, kenteken van uw voertuig, de reden dat u naar de milieustraat wilt én uw voorkeursdag/-datum.
  • Over de voorkeursdag/-datum: Reken op ongeveer een werkdag doorlooptijd. Als u bijvoorbeeld woensdag naar de milieustraat wilt, stuur dan voor dinsdag 12.00 uur een e-mail. Bij geen voorkeursdatum of te laat aanmelden, plannen we u in wanneer er ruimte is.
  • U krijgt een e-mail terug met het dagdeel (ochtend of middag) waarin u verwacht wordt. De milieustraat is open van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 en van 12.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag van 8.30 tot 11.30 uur.
  • Komt u zonder afspraak of bent u te vroeg of te laat, dan krijgt u geen toegang. Voor de poort wordt de afspraak gecontroleerd.
  • Kom met maximaal twee personen in het voertuig.
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
  • Houd de afstand van 1,5 meter tussen personen goed in de gaten en kom niet als u gezondheidsklachten heeft.
  • Let op! Bij drukte kan het zijn dat de gevraagde dag niet lukt. U wordt dan tijdig daarover geïnformeerd.

“De gemeente vindt het belangrijk dat mensen de gelegenheid krijgen om hun afval in te leveren. Maar de veiligheid van onze medewerkers en onze inwoners staat altijd voorop”, benadrukt een woordvoerder van de gemeente. “De milieustraat in Middelharnis kan op deze manier weer open, maar we blijven goed monitoren hoe het loopt.”

De milieustraat is alleen toegankelijk voor particulieren, die afvalstoffenheffing betalen aan de gemeente en voor eigenaren van recreatiewoningen en stacaravans die in de gemeente staan. Zij kunnen hun afval gratis inleveren.

De milieustraat in Goedereede blijft voorlopig nog wel dicht.