Gemeentebestuur bedankt Goeree-Overflakkee in tijd van crisis

8 april 2020

De raadsleden en collegeleden bedanken in een paginagrote advertentie in Groot Goeree-Overflakkee en het Eilanden Nieuws de inwoners van het eiland voor de enorme inzet in deze roerige tijden. In het bijzonder dank aan de medewerkers in de zorg die onder zeer moeilijke omstandigheden een enorme prestatie levert. ‘We zijn enorm onder de indruk van hetgeen u voor de gemeenschap op Goeree-Overflakkee betekent’, zo staat te lezen in het bericht. Het gemeentebestuur roept op om de richtlijnen te blijven volgen. ‘Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de druk op de zorg afneemt en dat inwoners, ondernemers en verenigingen zo goed als mogelijk deze crisis doorkomen’. Hieronder de bedanktekst:

Dank aan alle inwoners: u toont een enorme inzet en veerkracht, en u staat in deze roerige tijden dag en nacht voor elkaar klaar.
Dank aan alle medewerkers in de zorg: u levert een enorme prestatie onder zeer moeilijke omstandigheden.
Dank aan de mensen in de andere vitale beroepen.
Dank aan iedereen die er op dit moment voor zorgt dat er nog veel zaken ‘gewoon’ door kunnen gaan op ons eiland.

We zijn enorm onder de indruk van hetgeen u voor de gemeenschap op Goeree-Overflakkee betekent.

Medeleven
Als gemeentebestuur maken we deel uit van de samenleving op Goeree-Overflakkee. We zien en horen om ons heen dat er verlies en verdriet is. Ons hart gaat uit naar de zieken en hun families en ook naar de naasten van de overledenen. We zijn geraakt door de verhalen over eenzaamheid maar ook door de creatieve oplossingen die worden gevonden om elkaar tot steun te zijn.

Samenleving
Meer dan ooit is duidelijk wat ‘samenleven’ inhoudt: er voor elkaar zijn en zorgen voor elkaar. We zijn dan ook enorm onder de indruk van de initiatieven die zijn ontstaan om elkaar te helpen. Dit komt onder meer tot uiting in bewegingen als GOvoorelkaar en Hart van Goeree-Overflakkee. Bedankt daarvoor. Wilt u meehelpen? Kijk op de websites van deze partijen of op hun socialmediakanalen.

Samen
Het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee wil samen met de inwoners optrekken in de bestrijding van dit virus. Ook als het soms moeilijk is om de richtlijnen goed op te volgen, zeker nu de lente zijn intrede doet.

Wij roepen u op: blijf de richtlijnen volgen! Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de druk op de zorg afneemt en dat inwoners, ondernemers en verenigingen zo goed als mogelijk deze crisis doorkomen.

Verbinding
We vertrouwen erop dat wij samen – vanuit een gevoel van saamhorigheid, trots en verbinding – door deze moeilijke tijd heen komen.

Is getekend,
Gemeenteraad Goeree-Overflakkee
College van B en W Goeree-Overflakkee