Vanaf 2021 start de waterstofbus op Goeree-Overflakkee

13 april 2020

Connexxion gaat vanaf eind volgend jaar met waterstofbussen rijden in vervoersgebied Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Het vervoersbedrijf heeft op 30 maart een overeenkomst gesloten met Solaris Bus & Coach S.A. voor de levering van 20 van zulke bussen van het type Urbino 12 Hydrogen.

Voor de reizigers bieden de nieuwe bussen comfort, een lage instap, USB-laadpunten, airconditioning, duidelijke informatiedisplays, en plek voor een rolstoel. De bussen krijgen spiegels met camera’s. De chauffeurs hebben daardoor beter zicht rondom hun wagen en geen last meer van dode hoeken. Lees hieronder meer.

De nieuwe bussen sluiten mooi aan op de ambities van de provincie Zuid-Holland. “Het wordt steeds drukker op onze wegen. Omdat wij de gezondheid van de reizigers en onze inwoners belangrijk vinden, is het schoner maken van de lucht met de komst van deze bussen een mooie stap vooruit”, vertelt gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer.

 

De projecten JIVE en JIVE2 waar deze bussen onderdeel van zijn hebbben financiering ontvangen van de gemeenschappelijke onderneming brandstofcellen en waterstof 2 in het kader van de subsidieovereenkomst nr. 735582 en 779563. Deze gemeenschappelijke onderneming ontvangt steun van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie, Hydrogen Europe en Hydrogen Europe Research.X