Eerste passagiers van eiland voor waterstofbus

9 juni 2020

Op dinsdag 9 juni reed er een bijzondere bus van Connexxion langs het gemeentehuis in Middelharnis: een waterstofbus! Vanaf deze week rijden de eerste passagiers in een waterstofbus van Goeree-Overflakkee via de Hoeksche Waard naar Rotterdam Zuidplein. Afgelopen vrijdag werden deze bussen officieel in gebruik genomen. Het enige zichtbare verschil met een ‘normale bus’, is het speciale karretje achter de bus. In dit karretje wordt de opgeslagen waterstof omgezet naar elektriciteit. Met deze elektriciteit wordt de bus aangedreven.

Wethouder duurzaamheid Tea Both-Verhoeven: “Het was een mooie ervaring om afgelopen vrijdag bij de ingebruikname mee te rijden met deze bus. De komst van deze innovatieve waterstofbussen past uitstekend bij de ambitie van Goeree-Overflakkee om een proeftuin te zijn op het gebied van duurzaamheid. Met betrekking tot mobiliteit is nog veel winst te behalen in de ontwikkeling naar een energieneutraal Goeree-Overflakkee.”